IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон „Диди“ Комбс отхвърли част от обвиненията срещу него

29 април 2024 17 50

Рапърът е обвинен в сексуално посегателство

Снимка: Getty Images

Адвокатите на изпадналия в затруднение музикант и продуцент Шон „Диди“ Комбс искат от съда в Ню Йорк да отхвърли част от гражданския иск, в който рапърът и магнат е обвинен в сексуално посегателство.

В молба, подадена в съд на щата Ню Йорк, адвокатите на Комбс повдигат процедурни въпроси във връзка с иска, подаден миналата година срещу изпълнителя и неговата компания Bad Boy Records от Джой Дикерсън-Нил, която твърди, че е била „умишлено дрогирана“ от Комбс и сексуално насилвана, когато е била студентка през 1991 г. По това време тя се е снимала заедно с Комбс в музикален клип.

В иска се твърди също така, че Комбс е заснел сексуалното посегателство и го е показал на други хора, като се твърди, че дни след предполагаемото нападение приятел от мъжки пол е разкрил на Дикерсън, че е гледал видеозапис от него.

В отговор на първоначалния иск говорител на Комбс заяви, че твърденията са „измислени и не са достоверни“, като дискредитира обвиненията.

В молбата си, подадена в петък, адвокатите на Комбс нарекоха твърденията на Дикерсън-Нийл „фалшиви, обидни и неприлични“ и поискаха от съдията да отхвърли част от иска, като заявиха, че някои обвинения срещу Комбс „са повдигнати по закони, които не са съществували по времето, когато са извършени предполагаемите нарушения“.

Те също така пишат, че обвиненията срещу компанията на Комбс трябва да бъдат отхвърлени, тъй като компанията не е съществувала по време на предполагаемия инцидент.

От ноември насам срещу Комбс са заведени шест отделни граждански дела, в които се твърди, че е извършил сексуално посегателство или други обвинения – като едно от делата е уредено. Комбс отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Миналия месец федерални агенти в Лос Анджелис и Маями изпълниха заповеди за претърсване на имоти, собственост на Комбс, който е обект на федерално наказателно разследване, съобщи източник от правоприлагащите органи пред CNN.

Отделен източник от правоприлагащите органи заяви, че обиските са част от текущо разследване за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Адвокатът на Комбс, Аарон Дайър, разкритикува претърсванията като „грубо прекомерно използване на военна сила“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари