IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари пристига в Лондон без Меган Маркъл

30 април 2024 14 30

Каква е причината херцогът да е сам

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари се завръща у дома, но отново без Меган Маркъл.

39-годишният херцог на Съсекс ще кацне в Лондон на 8 май за специалната десета годишнина от основаването на своята фондация Invictus Games. Чрез нея той организира игри в параолимпийски стил за бивши и настоящи членове на армията, които са били ранени или контузени в битка.

Игрите Invictus стартираха преди 10 години в Лондон през 2014 година. Специалната годишнина ще бъде отбелязана със служба в катедралата „Свети Павел“ в сърцето на столицата. Хари ще изнесе специална реч. Очаква се актьорът Деймиън Люис от сериала „Вътрешна сигурност“ да рецитира поемата Invictus. Писателят ѝ, Уилям Хенли, е почетен с мемориален бюст в криптата на катедралата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ms Gyenin (@iamgyenin)

Очаква се на специалната церемония да присъстват представители от всички нации, участващи в игрите, включително членове на ранения, контузен и болен обслужващ персонал и ветеранска общност. Членове на общността, поддръжници и бенефициенти също ще изнесат четения и ще участват в службата, която ще бъде ръководена от преподобния Андрю Тремлет, който е декан в „Свети Пол“.

След като игрите започнаха в Лондон, те са се провеждали в различни части на света, включително Орландо, Сидни и Дюселдорф. Следващата година ще се проведе и първата зимна вариация на игрите в Канада. По-рано тази година Хари и Меган Маркъл посетиха градчето Уислър, където дадоха старт на обратното броене до стартирането на състезанията.

Новината за завръщането на Хари у дома идва, след като той почете ветерана Елизабет Маркс, връчвайки ѝ наградата за войник на годината на списание Military Times. Говорейки чрез видеовръзка от задния двор на дома си в Монтесито, Калифорния, принцът носеше четирите си медала на гърдите, докато поздравяваше Маркс за нейните постижения.

„За първи път срещнах сержант първи клас Елизабет Маркс на Invictus Games в Орландо през 2016 година, където ѝ връчих не един, а четири златни медала, които тя спечели в плуването. За мен тя олицетворява смелост, издръжливост и решителност, съставляващи нашата военна общност. И това не е само заради нейните плувни способности“, започна речта си Хари.

Той допълни, че Ели смело е преодоляла всяко препятствие, което е попаднало на пътя й. „Тя превърна болката си в цел и използва състраданието и силата на волята, показвайки на другите, че невъзможното наистина е възможно“, продължи Хари.

Според официалния сайт на херцога и херцогинята на Съсекс, Банкс е военен лекар, присъединявайки се към американската армия през 2008 година, когато е едва на 17 години. По време на службата си тя е изправена пред значителни предизвикателства, включително двустранни наранявания на тазобедрената става, които са оформили останалата част от кариерата ѝ в армията.

„Въпреки нараняванията, които претърпя по време на службата си като медицински асистент в Ирак – заедно с многобройните операции и неуспехи, които биха възпрели мнозина – тя упорства неуморно, превръщайки се в първата жена в спортната програма на армията, както и първият плувец, който е виждан в програмата“, обясни Хари.

По думите му, Банкс също е направила крачка напред във възстановяването си, използвайки опита и постиженията си, за да вдъхнови и да помогне на другите в тяхното умствено и физическо пътешествие в спорта, като гарантира, че тези, които не виждат изход или път към лечението, са въведени в света на спорта, който може да ги спаси. 

Херцогът на Съсекс благодари на Банкс за подкрепата ѝ към игрите Invictus, където тя тренира отборите на Украйна и Колумбия.

Завръщането на Хари в Лондон за десетата годишнина на игрите Invictus ще бъде солово, след като Меган Маркъл е отказала да го придружи. Това е поредният път, в който херцозите се разделят, когато става въпрос за пътуване до Великобритания.

Меган Маркъл и принц Хари се появиха заедно на мач по поло

Пред труден избор: Принц Хари между Меган Маркъл и кралското семейство

Тайното съобщение, което Меган Маркъл отправи към Кейт Мидълтън

Последният път, когато Меган беше забелязана на територията на Острова, беше през септември 2022 година за погребалните служби в чест на кралица Елизабет, която почина на 96 години в замъка Балморал в Шотландия. Тогава Маркъл и принц Хари бяха на обиколка из Европа и се спряха в Лондон за няколко дни, за да отдадат последна почит на историческия монарх. Именно във Великобритания дъщеря им Лилибет отпразнува втория си рожден ден.

След това принц Хари на няколко пъти се завърна в родината си, включително за делото срещу британските таблоиди и коронацията на баща си Чарлз, но без Меган. Скорошната му визита, свързана с раковата диагноза на краля, също бе солова.

Въпреки че Маркъл няма да бъде до съпруга си във Великобритания, тя ще се присъедини към него за пътуването до Нигерия малко по-късно през годината. Съпрузите са получили покана да посетят африканската държава от Началник щаба на отбраната, най-високият военен служител в Нигерия.

По време на визитата Меган и Хари ще се срещнат с военнослужещи и ще участват в различни културни дейности. Пътуването ще подчертае и игрите Invictus, на които Нигерия направи своя дебют миналата година в Дюселдорф. Тогава херцогът и херцогинята на Съсекс прекараха време с отбора на страната. Министърът на отбраната на Нигерия Алхаджи Мохамед Абубакар Бадару също присъства на състезанието в Германия и изрази желание да бъде домакин на игрите, ако държавата му получи възможност.

В речта си в началото на игрите в Дюселдорф, Хари разкри, че Меган стиска палци именно на Нигерия, след като е разкрила, че има нигерийско потекло. По думите на херцогинята, тя е открила, че е на 43% нигерийка, след като си е направила генеалогичен тест.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари