IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Историческо! Четирима души с награда „Човек на годината“

5 декември 2019 08 30

Честито на Дженифър Лопес, Дженифър Анистън, Мишел Обама и Тейлър Суифт

Снимка: Instagram

За първи път от списание „People“ не могат да решат кой ще е Човек на годината. Затова те избират четири дами, които са успели да оставят отпечатък върху обществото през последните 365 дни на това десетилетие. Изданието „Човек на годината“, което излиза в края на всяка година отдава почит на хората, които са повлияли на културата, които са успели да докоснат обществото по някакъв начин и които са забавлявали останалите чрез своето изкуство.

Тази година обаче задачата явно се оказва твърде трудна и от редакцията на „People“ са се принудили да направят цели четири различни корици на специалното издание. И, разбира се, тъй като през последните няколко години феминизмът набира все по-голяма сила и на хоризонта се появиха жени, които променят света, последният брой за това десетилетие е доминиран изцяло от нежния пол.

На всяка една от кориците му блестят четири жени, които са променили света чрез своите думи, действия и са оставили ярък отпечатък върху обществото. Това са Дженифър Лопес, Дженифър Анистън, Мишел Обама и Тейлър Суифт.

Дженифър Анистън

Актрисата съвсем заслужено е на корицата на „People“. През 2019-а тя навърши 50 години и се завърна на малкия екран. Шоуто ѝ „The Morning Show“ тръгна по новата платформа Apple TV в началото на ноември. Там Анистън си партнира със Стив Карел и Рийз Уидърспун, а историята разказва какво се случва зад кулисите на едно сутрешно шоу.

Анистън

Снимка: списание „People“

В центъра на всичко е скандал, в който попада героят на Стив Карел. Той е обвинен в сексуален тормоз и е уволнен от шоуто. На негово място идва Уидърспун, а Анистън трябва да реагира мигновено в тази тежка ситуация. „Не вие държите нещата в свои ръце вече... Правим това по моя начин“, казва героинята на Джен в сериала.

Преди години може би това изречение щеше да бъде прието като просто една реплика в сериал. Но сега, във времето на феминизма и борбата на жените за равни права с мъжете, думите на Анистън имат огромен заряд. Дори да не беше постигнала нищо друго през годината, само заради това изречение, Дженифър щеше да застане на корицата на „People“.

Дженифър Лопес

Още една Дженифър в класацията. Още една жена, навършила 50 през тази година. 2019 година със сигурност е една от най-щастливите в живота на Лопес. Тя намери любовта на живота си в лицето на Алекс Родригес, с когото вече е сгодена. Влезе в книгата с Рекордите на Гинес с албума си „J to Tha L-O! The Remixes“, който е първият албум, пълен с ремикси, който дебютира под номер 1 в класацията на Billboard.

Лопес

Снимка: списание „People“

Сдоби се и с награда „Модна икона“, участва и във филма „Да свалиш Уолстрийт“. За ролята си Лопес получи множество похвали, а някои дори я гласят като претендент за награда „Оскар“. Разбира се, през 2019 година тя направи и турне, което се разпродаде за минути. В последните месеци на това десетилетие се разбра, че Лопес ще пее и по време на едно от най-големите спортни събития – Супербол заедно с Шакира.

+

Е, след всичко изброено, просто не знаем какво друго да кажем освен – Честито, Дженифър Лопес! Ти наистина си Човек на годината. 

Мишел Обама

Бившата първа дама на САЩ вече не е в Белия дом, но пак успява да остави отпечатък върху обществото. През 2019 година автобиографията ѝ „Becoming“ я превърна в най-продавания мемоарист на всички времена. Аудиоверсията пък е номинирана за награда „Грами“, която е първа за първата дама.

Обама

Снимка: списание „People“ 

Според проучване на Галъп, г-жа Обама е най-почитаната жена в света. Работата ѝ, насочена към образованието на момичета в Америка и в страни като Намибия, заслужено ѝ печели място в специалния брой на списание „People“.

Тейлър Суифт

Ето че стигнахме и до най-младото попълнение на тази класация. През декември Суифт ще навърши 30 години, а 2019-а може спокойно да се нарече годината с главно Г. Изпълнителката само за няколко месеца се превърна от младо момиче в жена, която отстоява себе си и се бори за своето. 

Албумът ѝ „Lover“ се превърна в най-продавания за 2019 година в рамките само на една седмица след пускането си на пазара. Неслучайно Суифт спечели и наградата „Изпълнител на десетилетието“ и дори изпревари Майкъл Джексън по брой статуетки, получени от Американските музикални награди.

Суифт

Снимка: списание „People“

Тези четири жени, колкото и да са различни, имат едно общо нещо – успяха да намерят себе си през тази година и да започнат да вярват повече в своите мечти и цели. Успехът не закъсня и те не само се изкачиха до върха на своите кариери, но и оставиха голям отпечатък върху обществото и най-вече дадоха пример на младите момичета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари