Е, това заглавие трябва да се разбира субективно – имаме предвид, че трябва да се яде в граници, а не да се гладува. Но вижте за какво става въпрос...
Шведски учени откриха, че тайната на дълголетието се крие в приема на по-малко количество калории, който забавя процеса на стареене и предотвратява развитието на свързани с възрастта заболявания като деменция, рак и диабет тип 2.
Изследователите са открили ензим, който играе важна роля в процеса на стареене.
Той неутрализира увреждането на клетките, което води до развитие на свързани с възрастта заболявания.
Нивата на ензима обаче спадат, когато човек приема голямо количество калории.
Така че, колкото по-скоро човек започва да ограничава приема им толкова по-голям е дългосрочният ефект върху здравето.
"Установихме, че ограниченият прием на калории забавя стареенето, като възпрепятства дезактивирането на ензима пероксиредоксин. Неговата роля в неутрализирането на пораженията върху генетичния ни материал е много важна. Самият ензим също се уврежда в процеса на стареене и губи активността си.
Като заключение, най-добре е ако се храните начесто, но по малко и ограничите калоричната храна до минимум.