IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболът помага на мъжете да изразяват чувствата си свободно

23 май 2006 12 09

По време на мач мъжете нe се притесняват да прегръщат приятелите си от радост. Съвсем малко мъже обаче плачат при загубата на любимия тим

Футболът помага на мъжете да изразяват чувствата си свободно

Футболът може да научи мъжете да изразяват чувствата си по-свободно, показва ново британско проучване.

Две трети от анкетираните мъже (64%) признават, че докато гледат или играят мач, са много по-склонни да споделят чувствата си с околните, отколкото ако се занимават с нещо друго.

Три четвърти от мъжете не крият, че не се притесняват да прегръщат приятелите си, когато любимият отбор вкара гол.

“Футболът има положителен ефект за психическото равновесие”, обяснява Санди Уолсън от Университета в Нортъмбри пред Ройтерс.

“Резултатите са силно обнадеждаващи, защото така ще накараме мъжете да говорят повече за чувствата си. За разлика от жените, представителите на силния пол са склонни да таят всичко в себе си, което се отразява пагубно на психическото им здраве”, допълва още тя.

В Англия вече има терапевти, които използват силата на футбола за лечение на своите пациенти.

Участниците в тези групи са разделени по 11 и терапията минава през етапи, които съответстват на постовете във футбола - вратари, защита, средна линия и нападение.

През различните части на лечението пациентите говорят за проблемите, които имат в настоящето и за целите, които си поставят в бъдеще.



КоментариКоментари