fallback

Маникюр с неон: 4 идеи, които да изпробвате

14 August 2022 15:00

Съчетайте актуалния тон с някои любими тенденции

IStockphoto

Неон под различни форми е една от тенденциите за лято 2022. Освен по банските и плажните аксесоари, ще го откриете по дрехите, обувките, дори бижутата. А защо не и по вашия нов маникюр? Ако притежавате поне едно неоново парче в гардероба си, може да лакирате ноктите си в същия цвят. 

Жълто, розово, зелено, синьо - това са най-популярните цветове в неон, които може да изпробвате за вашия нов маникюр. Но има и още няколко, които си заслужават вниманието. Дали всички ще присъстват на една плочка, само по един или няколко в комбинация - вие избирате. 

Маникюр с неон за лятото - какво ви е необходимо? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ??????? ???????? ? (@magdula.es)

- поне 2-3 различни неонови лака; 

- апликатор за декорации; 

- черен лак с тънка четка;

- гъбичка за омбре ефект;  

- брокат в сиво или златисто; 

- топ лак.  

Как да си направите летен маникюр с неон? 

Не е нужно да посещавате салона за красота, за да се сдобите със страхотен маникюр. Дори да поставите просто неонов цвят за основа, е напълно достатъчно, за да ви забележат. Вече има безброй вариации - да добавите някои типични за сезона мотиви, както и да оформите ноктите в любимата си форма. Камъчета, брокат или пък точки, са онова, с което да разкрасит плочките. 

Предлагаме ви 4 идеи с неон, които да изпробвате у дома: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Sara (@sarandipity_nails)

1. Палми 

Залезът е най-популярният пейзаж, който може да си направите с неонови лакове. Той може да се получи, като наслагате поне два или повече лака с неонов ефект. Това става чрез техниката омбре. 

След като оформите ноктите и ги лакирате в нюд или прозрачна основа, нанасяте неоновите тонове на гъбата и отпечатвате върху всеки нокът. Може по-светлите да са на върха, а по-тъмните - в основата. Или обратното. 

Накрая с черен лак с тънка четка рисувате симпатични палми, около които летят чайки. Не се притеснявайте, за тях не са ви нужни големи умения на художник. После завършвате с топ лак. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Cynthi nails (@cynthinails4)

2. Вълни 

Ефектът на вълните е доста популярен по ноктите през последните месеци. Обикновено част от ноктите се лакират с избран цвят, а 1-2 се оставят с прозрачен или телесен тон. И отгоре - с неона, а след това и с брокат, се рисуват вълни. 

Ако лакът ви няма тънка четка, трябва да ползвате допълнително друга, за да получите перфектните вълни като на снимката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Majesty Beauty Room (@beauty__majesty)

3. Витраж 

Въпросното изкуство сме срещали по прозорците на много забележителности в чужбина. Преди години витражът бе често срещан в маникюра. И ето, че това лято може да си го направите върху ноктите като ползвате различни неонови лакове. 

Хубаво е първо да поставите отделните петна с неон, след което с черния лак да ги оградите от всички страни, за да прилича на витраж. 

Шарената мозайка с неон може да е за върха на нокътя, да е от ляво или дясно на плочката. Или по средата, под формата на избрана от вас по големина лента. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ✨Winnie✨? (@winniexnx)

4. Двоен френски маникюр 

Ноктите във форма на бадем са номер едно за летен маникюр. А ако той е двоен френски - още по-добре! 

На част от ноктите се поставя неонова основа, например жълта. А на останалите - телесна. Върху нея се прави първо една нежна лента на върха на нокътя. След нея идва втората, която е изключително тънка, като разстоянието между тях остава празно. 

По желание, може да направите маргаритка или друго цвете в основата на двойния френски маникюр. Или да залепите по едно камъче, както предпочитате. 

Ето и още идеи за летен маникюр, които да разгледате: 

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
идеи за маникюр френски маникюр неонов маникюр лято 2022 маникюр с неон
10 коментара
fallback