IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за маникюр – каква форма на ноктите да изберете

1 август 2022 16 30

Всички знаем за квадратните и бадемовидните форми, но те не са единствените

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Преди години решението за формата на ноктите при създаването на нов маникюр се е свеждало само до два избора – квадратни или кръгли. Но вече не е толкова просто. В наши дни формите на ноктите са по-разнообразни от всякога, благодарение на инфлуенсъри и знаменитости, носещи различни от класическите силуети. Вече не става въпрос само за избора на перфектния цвят на маникюра или демонстрирането на забавен дизайн – формите на ноктите са новият фактор, когато става въпрос за перфектния външен вид.

Изпробването на различни форми на ноктите определено прави нещата забавни и е чудесен начин да изразим себе си. Точно както експериментирането с цветове, които обикновено не бихме носили, намирането на перфектната форма може да ви осигури повече самочувствие и задоволство от крайния резултат.

Като се има предвид това, със сигурност ще искате да намерите формата, която е най-подходяща за вас. Според маникюристи, има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато взимате това решение – личния ви стил, личните предпочитания и професията ви. Маникюрът трябва да подобри външния ви вид, да ви накара да се почувствате красиви и да отговаря на представата ви за това какво изглежда добре. Тенденциите идват и си отиват, но намирането на вашия уникален стил е изключително важно.

нокти, форма

Снимка: iStock

Ако искате бърз съвет за откриване на вашата най-естествено изглеждаща форма на ноктите, маникюристката Дебора Липман казва, че всичко се корени в следването на кожичките. След като ги избутате правилно, трябва да направите върха на ноктите да е идентичен с формата на кожичките. Това ви дава най-естествения удължен нокът и така намирате вашата форма на маникюра.

Сега обаче се намираме в период, когато има повече разнообразие на форми на ноктите, отколкото са ни пръстите, така че може да е трудно да следим всички опции, камо ли да изберем една. Ето защо ние събрахме на едно място 11 от най-популярните вариации, за да може да вземете информирано, обмислено решение, когато отидете в салона.

Маникюристите предлагат да изпробвате нова форма на ноктите на всеки няколко месеца, защото никога не знаете кога ще намерите своята любима.

Наръчник за красота – идеи за форма на ноктите

Квадратни

Квадратната форма на ноктите е доста позната. Тя се характеризира с плоска плочка и прави, остри ъгли. Върховете нито се разширяват, нито се стесняват, като този вид нокти са подходящи за всяка дължина на маникюра.

квадратни нокти,

Снимка: iStock

Квадратните нокти обикновено се възприемат като стилни и изчистени, но също така са и с ниска поддръжка. Тази форма изглежда невероятно със смел и ярък цвят.

Кръгли

Класическата кръгла форма е друг фаворит за тези, които обичат да поддържат ноктите си къси. Ако смятате, че имате къси пръсти, е добре да заложите на кръгъл нокът, тъй като той може да ги удължи. Подобно на квадратните нокти, и тези започват с прави страни, но се извиват по краищата, за да следват естествената форма на върха на пръста.

кръгли нокти,

Снимка: iStock

Ако искате да изпробвате смел цвят, но не сте сигурни за формата, няма да сгрешите с кръглите нокти. Те наистина изглеждат блестящо с всеки нюанс, за който сте в настроение.

Квадратно-овални

квадратно-овални нокти,

Снимка: iStock

Квадратните овални нокти са перфектни, ако харесвате плоския ръб на квадрата, но мразите острите ъгли. Тази класическа, универсално обичана форма подхожда на всички. Въпреки това, тя може да бъде особено привлекателна за хората с по-широки и по-дълги нокти, тъй като ще им помогне за баланс във външния вид.

Овални

овални нокти,

Снимка: iStock

Да, кръглите нокти са различни от овалните. Последните се изпиляват отстрани в допълнение към същия процес и върху върховете. Извивката е по-изразена, така че има тенденция пръстите да изглеждат по-дълги. Овалната форма също така ще удължи нокътя, което ще позволи за създаването на по-голямо изкуство при направата на маникюра.

Бадемовидни

бадемовидни нокти,

Снимка: iStock

Търсите супер бляскава форма на ноктите? Тогава бадемовидната е точно за вас. Подобно на овалните нокти, бадемовите се пилят отстрани. Нокътната стена е заострена, за да завършва с кръгъл връх, подобен на формата на вкусната ядка. Естествените нокти често са твърде слаби, за да поддържат тази форма, така че повечето бадемови маникюри са подсилени с гел или акрил.

Стилето

стилето, нокти,

Снимка: iStock

Вероятно една от най-впечатляващите форми, която може да изберете. Оформянето на стилето визията започва по същия начин като неговия бадемов аналог, но завършва на много по-остра точка и с по-широка основа. Тази форма изисква доста висока поддръжка, но може да демонстрира креативност с цвят, изкуство и текстура.

Балерина

Ноктите на балерина, известни още като нокти с формата на ковчег, са любими на Кайли Дженър. Именно затова интересът към тях рязко се повиши, като все повече хора търсят дизайни в подобен стил. Тези нокти бяха популярни през 2000-те години, но направиха своето завръщане и се оказва, че най-вероятно ще останат задълго.

Формата по същество е същата като на стилето ноктите, но с квадратен връх вместо заострен. По този начин се получава приликата с обувката на балерина. Тази форма предлага дължината на стилето нокътя, но без остротата на върха.

Червило

Друго лесно за разбиране име. Ноктите като червило са оформени като опаковката на любимия ви козметичен продукт. Този квадратен стил е наклонен диагонално при върха, създавайки уникален дизайн. Хубавото на тези нокти е, че са подходящи за всеки и със сигурност ще ви накарат да изпъкнете.

Изпъкнали

Както подсказва името, тази форма на ноктите се простира нагоре и навън и е известна още като патешка устна. Според експерти, тук трябва да се забавлявате и да оставите въображението да ви води. Единственото правило е да не разчитате на обикновени цветове, а на нещо ярко, щампи или блясък. Трябва наистина да харесвате вниманието, за да си направите този маникюр.

Ако често работите с ръцете си обаче, тази форма не е за вас. Тя е неудобна, остра и твърде дълга за вършенето на каквато и да е домакинска задача.

Остри

Острите нокти образуват точка, но тя не е толкова дълга, колкото при стилето, или толкова агресивна, колкото върха на стрела. Тук се предлага по-остър ъглов връх, приличащ малко на планинските. Ноктите са оформени със страни, простиращи се направо, преди горните ръбове да бъдат изпилени, за да се получи желаният ръб. Когато е създаден с акрил, маникюрът също се оформя в ръб през центъра.

Ако мислите да опитате тази форма, важно е да се чувствате удобно с остри нокти. Често може да пречат за вършенето на работа, ако работите на компютър.

Като стрела

Ноктите във формата на стрела са малко по-остра версия на стилето, но с по-къс връх, включващ по-драматични ъгли. Те са идеални за хората, които харесват супер дългите нокти. Всъщност, тази форма е идеална за някого, който иска да изпробва дълги, заострени нокти, преди да пристъпи към стилето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари