IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за лятото: Опитайте неонови цветове

23 юли 2022 15 00

Нещо ярко, свежо и смело

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дръзкият, неонов грим може да не е първата тенденция, за която се сещате, когато става въпрос за външния ви вид, но силата на неона да прави изявление е неоспорима. От най-малката линия на зеленото, до ярко розово и флуоресцентно оранжево, неоновите сенки за очи са тук, за да останат. 

И така, как можем ние, обикновените смъртни, да създаваме такова изкуство? Въпреки че неоновият грим може да изглежда плашещ, е възможно начинаещите също да си поиграят с цвета. На помощ идват гримьорите Сандра Саенц и Антъни Нгуен, които споделят своите съвети и препоръки. 

"Неоновият грим може да се нанася точно както всеки друг грим. Подобно на начина, по който обикновено нанасяте кафява или черна очна линия, като единствената разлика при използването на неонови нюанси е цветът", казва Саенц. Допълва, че е добре да използвате водоустойчиви продукти, които няма да мръднат през целия ден. Според Сандра, използването на грунд е необходимо, когато става въпрос за гримиране с неонови цветове, особено когато използвате дълготрайни продукти. 

Саенц казва още, че както при всяка визия, и тук начинът, по който се нанасят неоновите сенки за очи, ще зависи от визията, която искате да постигнете. За опушено око тя препоръчва смесването на сенките с пухкава четка, така че да се разпределят равномерно върху клепача. Ако търсите по-остър външен вид, като графична линия, препоръчва да работите с по-твърда четка за по-прецизно нанасяне. 

Грим за лятото - идеи с неонови цветове

Летен блясък

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Гримът за очи с неоново зелено и синьо, комбиниран с ярко розовото червило внасят топлина в цялостната визия. Особено забележителен е контрастът между синята очна линия и зелените сенки върху клепачите. 

Неонова дъга

Понякога трябва да покажете възможно най-много неон и това е добре. Всички ярки тонове се комбинират чудесно тук, за да създадат завладяваща визия. Саенц обича да използва разнообразие от различни четки, като например дълга твърда четка, за да създава различни линии и форми. 

Пастелен неон

Пастелни и неонови тонове? Да, моля. Контрастът между нежно пастелно розово, зелено, електриково розово и виолетови тонове в този външен вид е всичко, та дори и още повече. Заложете на цвета и не се притеснявайте да сте прецизни с този външен вид. Колкото по-абстрактно, толкова по-добре. 

Зелен неон

Дръзко преливане на неоново зелено е всичко, от което се нуждаете, за да направите впечатление. Този цвят е отличен избор, ако пробвате неонови нюанси за първи път. За да пресъздадете тази визия, изберете малко по-светло зелено, като цветът на уасабито, което да нанесете от вътрешното на окото към външния край, завършвайки с леко образуване на крило. 

Опушен неон

Традиционният опушен вид получава разнообразен обрат с неонова розова линия във вътрешните ръбове и ъгли на очите. За да оставите цялото внимание към очите, заложете на по-естествени нюанси за останалата част от лицето, като използвате почти нюд цвят върху устните и леко розов цвят на бузите. 

Лек неон

Това малко неоново детайлно петно във вътрешните ъгли на очите създава нов начин за демонстриране на опушено око, което е едновременно игриво и елегантно. Вземете любимите си сенки в неонов цвят и ги поставете точно върху вътрешните ъгли на очите като последен щрих във вашата визия. За повече разнообразие, изберете жълт цвят, който макар и мек, все още привлича вниманието на околните. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари