IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 храни при махмурлук

21 юни 2015 06 40

Отворете хладилника и възстановете силите по време на махмурлука

Снимка: istock

Снимка: istock

Никой не обича да страда от махмурлук, но има дни, в които просто искаме да забравим за всичко останало и спираме да броим чашките. На сутринта естествено се чувстваме ужасно и посягаме към различни хапчета, за да ни вкарат в кондиция.

Зарежете лекарствата, всичко, от което се нуждаете е в кухнята!

Ето и няколко идеи:

Портокалов фреш

Ако нямате киселини в корема, а просто тежко главоболие, един цитрусов фреш ще помогне. В него има много витамин С, а свежият леко кисел вкус набързо ще ви ободри.

Препечен хляб с варено яйце

Не посягайте към бекона и другите мазни меса. Те помагат да не се напиете, но след като работата е свършена, само ще раздразнят стомаха ви. Препеченият хляб ще успокои бушуващия ви корем, а яйцата са чист протеин, който ще ви засити и ще ви зареди с необходимите ценни съставки, от които тялото ви се нуждае.

Вода и чай

Не залитайте към кафето! Поетото количество алкохол е дехидратирало организма ви, а кафето е диуретик и само ще влоши положението. Започнете деня с голяма чаша вода, а после може да вземете и билков чай или плодов сок.

Шоколад

След запой по всяка вероятност кръвното ви е ниско, а най лесно може да го вдигнете с шоколад. Въглехидратите и протеините също помагат!

Нещо солено

Странно, но факт! Дехидратираното ви и уморено тяло се нуждае не само от течности, а и от нещо солено, тъй като наред с всички изхвърлени витамини и минерали, сте премахнали и натрия от организма си. Киселото зеле и краставички са чудесен избор, тъй като са богати и на други хранителни вещества като калий, витамин А, калций и манган, а могат и да облекчат главоболието ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Don CHICHO ( преди 8 години )