IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медицински работници призовават: Останете вкъщи заради нас

20 март 2020 16 30

Пандемията от коронавирус постави на изпитание силите на лекари и сестри

Снимка: Instagram

COVID-19 се появи в Китай в края на декември 2019 година, но само три месеца по-късно вече е по целия свят. Това постави началото на една пандемия, с която все още не можем да се справим, въпреки усилията на много държави в търсенето на ваксина.

Приложиха се мерки на социална изолация, карантина на цели градове, дадоха се инструкции за лична хигиена и се препоръча да се работи от вкъщи. Много хора започнаха да се запасяват с продукти от първа необходимост, а често се наблюдават и такива, които нарушават карантината си или решават да изпият по едно кафе с приятели пред блока.

И докато някои от нас бързат към магазина за тоалетна хартия или искат да видят най-добрия си приятел въпреки забраната, има хора, които са на първа линия ден и нощ и се борят с коронавируса. Те нямат време да се презапасяват или да изпият едно кафе. Те трябва да бъдат постоянно нащрек за следващия пациент, носещ заразата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taryn Gelder: Marketing Expert (@the.brandcollective) on

Те са медицинските работници по света, за които няма почивен ден. За тях здравето на пациента е по-важно от тяхното собствено и често се излагат на риск, за да спасят напълно непознат човек. Именно за тях всяка вечер в няколко страни по света се ръкопляска от балконите, за да им се покаже подкрепа в тази тежка ситуация.

Но само с ръкопляскане не става. Не става и с постове в социалните мрежи. Защото те нямат значение, ако на следващия ден пиете бира и чоплите семки с приятели в парка. Затова и медиците бяха принудени да се обърнат към всички, които не смятат положението за сериозно.

В интернет се появиха снимки на различни лекари и медицински сестри, които държат едно и също съобщение: Ние сме на работа заради вас, Вие останете вкъщи заради нас!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Till (@tillacousticmusic) on

И всъщност, спазването на тази молба не е никак трудно. Да, социалната изолация не е приятна, но е по-добре да стоим вкъщи 2 седмици, а не 2 месеца. Затова е добре да се вслушаме в искането на медиците и да останем #ОтговорниВкъщи поне за малко. Защото пляскането от балкона не е достатъчно!

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари