IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 неща, които Хали Бери изключва от менюто си

9 юли 2020 14 30

Актрисата следва стриктен режим без захар

БГНЕС

Хали Бери е известна актриса, но през последните години работи още като продуцент и режисьор на различни продукции. Известна е с това, че има една от най-стегнатите фигури в Холивуд – благодарение на диета и самодисциплина. В серия от публикации в Instagram, обозначени с хаштага #FitnessFriday, тя разказва за това как спортува и се храни. Междувременно създаде проекта Re-spin – сайт на който освен фитнес екипировка и уреди за продажба, има съвети от звездата за това как най-лесно да влезем във форма. 

След като ви разказахме по-подробно за режима на актрисата, е време да обърнем повече внимание на това как се храни тя, за да поддържа килограмите и извайва мускули. 

Кои 3 неща актрисата изключва от менюто си задължително? 

Бери споделя, че след като разбрала, че има диабет, виждането ѝ за това какво да слага в устата си се променило. Оттогава тя започва да ограничава захарта, като с времето успява да я изключи напълно. 

Днес Хали консумира фруктова захар – чрез плодове, като се стреми да приема нисковъглехидратни храни. Вместо паста и макарони, тя си прави спагети от тиквички, които са много по-полезни. При това пие специално кето вино, което се различава доста от обикновеното, пълно със захари и консерванти. 

„Хората често ме питат дали е трудно да избегна определени храни и дали ми липсват. Отговорът е – не, въобще“, споделя звездата.

Хали признава, че започването на новия режим е адски труд. Някои храни имат отношение към настроението. „За около 3 седмици всички желания изчезват и вкусовите рецептори се променят“, обяснява тя. 

Актрисата уточнява, че при всеки, който иска да се храни здравословно и да постигне някакъв резултат, подходът трябва да е различен. Тя обаче препоръчва да се избягват следните продукти, които тя не докосва от години: 

1. Захар

Бери разказва, че когато била на 20, била напълно зависима от захарта. Не можело да мине ден, в който тя да не хапне нещо сладко. 

„През целия си живот разчитах толкова много на захарта, че имах главоболие и ужасни промени в настроението, когато я спрях. След няколко седмици обаче започнах да се чувствам по-добре“, казва Хали. 

Сега актрисата си позволява сладко само по някой повод като рождени дни. Дори и да хапва плодове, тя гледа да са с ниско съдържание на захар, като малини и къпини, например. 

2. Високовъглехидратни храни

След захарта, актрисата започва да ограничава продукти като ориз, макарони, бял хляб и други тестени изделия. Вече няколко години от началото на режима ѝ, тя ги премахва напълно от менюто си и никога не се връща назад към стария си начин на хранене. 

„Докато се учех да живея без тях, научих повече за кето режима. Премахнах постепенно високовъглехидратните храни и започнах да приемам полезни мазнини. Така че, вместо картофено пюре, правя каша от карфиол с масло и сол. Толкова е вкусно и кремообразно, че децата ми дори не усещат разликата“, разказва още тя. 

3. Обикновено вино

„За мен последното парче от пъзела беше виното“, признава Хали Бери, която винаги е обичала да си пийва от този вид алкохол с удоволствие. 

За да се справи с диабета и да не покачва килограми, тя открила друг начин, по който да се наслаждава на виното. Открила видове, в които няма добавени захари или химикали, които са от типа „кето“. Те са по-нискокалорични и полезни за хора, които са на кетогенна или друг вид нисковъглехидратна диета. 

„Докато от обикновените получавах главоболие, с тези не е така“, разкрива още Хали Бери. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари