IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 хранения и 5 спанета на ден: Шампионският режим на Кристиано Роналдо

15 ноември 2020 13 30

Футболистът успя да пребори и коронавируса

Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо е един от най-завършените атлети на планетата. Той успява да се докаже във всяка една футболна лига, в която е участвал – ставал е шампион в три държави – Англия, Италия и Испания. Вдигал е купата на Шампионската лига общо пет пъти – веднъж с Манчестър Юнайтед и четири пъти с Реал Мадрид. Роналдо 12 пъти е носител на най-престижните футболни награди, включително Златната топка, Златната обувка и Футболист на годината на ФИФА.

На национално ниво португалецът успява да спечели Европейското първенство през 2016 година във Франция. Въпреки че се контузи във финала, Роналдо имаше основна заслуга отборът му да достигне до титлата. Само преди дни футболистът успя да се излекува от коронавируса и в първия си мач след карантината вкара два гола за Ювентус.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

За да поддържа невероятната си форма, Кристиано следва стриктен режим, който дори определя по колко пъти на ден да спи. Според медиите, звездата яде по шест пъти и спи по пет, за да бъде в оптимална кондиция.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Денят на Роналдо започва с шунка и кашкавал, които се комбинират с кисело мляко. Малко по-късно, когато огладнее, той хапва препечена филия с авокадо. Менюто му съдържа два обяда и две вечери. Първият обяд е от пилешко месо и салата и обикновено е последван от риба, още салата, яйца и маслини.

Вечерта португалецът или залага отново на рибата, или я сменя с месо. Той разделя ястието си на две половини, които яде през различно време. За нормален човек това количество храна не е полезно, но имайки предвид натоварения график на Роналдо и постоянните тренировки на и извън терена, той има нужда от високи хранителни стойности.

Освен че се труди на терена, футболистът тренира в домашния фитнес, прави пилатес и плува. Преди време той разкри, че е монтирал велоергометър на дъното на басейна си, за да му е по-трудно да върти педалите под вода.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Всичката тази храна влияе и на желанието за сън. Роналдо не прави изключение. Той работи усилено с експерта Ник Литхелс, който препоръчва на клиентите си да спят по пет пъти на ден в продължение на 90 минути. „Това не е дрямка. Това е начин да спите по-малко и да позволите на тялото да се възстанови по-бързо от съня“, казва той. Общото време, което получавате, ако спите пет пъти по 90 минути, е 7,5 часа на ден.

Въпреки че Роналдо спазва стриктен режим, той понякога си позволява нещо извън менюто. Футболистът винаги е казвал, че не пие много алкохол, но от време-на време си пийва по една чаша вино на вечеря. Яде торта на рождения си ден и дори си открадва по някое парче шоколад, когато много му се прииска.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Режимът на Кристиано явно му се отразява добре, тъй като футболистът не забавя темпото въпреки своите 35 години. В момента той е един от най-добрите в Серия А и вече има три гола за новата кампания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

vlady ( преди 3 години )
Крайно време е да наблегне на алкохолната подготовка и в бъдеще интензивни тренировки по заведения с отработване на финтовете по масите. Не умее нито да маневрира прецизно по терена ходом с тенденция към търкаляне, нито да наблюдава играта отблизо и да изчаква топката да дойде и положението да узрее за атака. Няма стратегическо мислене и позиционно чувство.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар