IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трик с маска за лице стана хит в TikTok

7 януари 2021 08 30

Млада лекарка показва как да прилепне плътно по лицето в 60-секундно видео

Pixabay

И вие ли се напрягате, когато за пореден път сте забравили предпазната си маска, отивайки до магазина?! А случвало ли ви се е да си купите нова, която не ви пасва добре и е неефективна? Колкото и да ви е омръзнало от този артикул, той е изключително важен, защото ни защитава по време на пандемия и чрез него пазим околните.

Маските се превърнаха в най-търсеното и употребявано предпазно средство през последните месеци. За някои те са и страхотен моден аксесоар – съчетават го с дрехите, бижутата или пък цвета на косата си. Но колко удобен е той? Ако вземем една обикновена медицинска маска за еднократна употреба, ще видим, че тя не е перфектната и вирусът лесно може да достигне до устата, прониквайки през отворите отстрани. Установила това от ежедневната си работа, млада лекарка дава решение на този проблем в TikTok, където само за няколко дни стана доста популярна.

Д-р Оливия Куид решава да заснеме видео, в което да покаже нагледно как обикновената маска трябва да бъде поставена, за да прилепва плътно по лицето. Това тя прави още през пролетта на 2020 г. в разгара на пандемията. Сега, няколко месеца по-късно, след като клипът ѝ става един от най-търсените в платформата (или вирусен, както някои казват), тя прави по-кратка версия. В 60-секунди медикът споделя трик как да вържете ластиците на маската, за да сте предпазени на 100%.

Младият лекар посочва, че най-добрата маска е N95s, но при липса на такава, може да ползвате обикновена, като направите няколко подобрения в нея.

Връзването на ластиците, изпъването и прегъването на предпазното средство, показано в клипа, са решение за „стесняване“ и по-плътно прилепване на маската към лицето, обяснява д-р Куид.

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack #fyp #doctorsoftiktok #masktutorial #covid19 #viral #maskhack #learnontiktok

♬ original sound - Dr. Olivia

„Каква умна идея“, „Гениално, благодаря!“, „Уникално, как не се бях сетила“, пишат потребители на TikTok.

Крисчън Бел е една от известните личности, споделили полезното видео в профила си.

Насърчена от своите последователи, Оливия Куид, която е стоматолог, дава насоки и за това как да предотвратим запотяването на очилата вследствие на носенето на маска.

@oliviacuidmd

Mask Hack: Prevent fog ##maskhack ##dentist ##docsoftiktok ##masks ##learnontiktok ##dailytip ##foryou

♬ Buttercup - Jack Stauber
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари