IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренировки 3 пъти седмично – тайната на Паулина Порижкова за стегнато тяло

20 юни 2021 13 30

Тя избягва да яде преработени храни

БГНЕС

Паулина Порижкова изпрати абитуриента си, а след това се отдаде на заслужена почивка. Тогава моделът сподели, че банските, с които си припомни познати пози от моделския живот, са поне на 5 години, но тя продължава да ги носи, защото са ѝ любими. Но не толкова моделът ни учуди, а това, че тя успява да поддържа едни и същи килограми толкова дълго време. Сигурно ще си кажете, че заради работата ѝ тя продължава да тренира, но грешите!

На какво се дължи стегнатото тяло на Паулина Порижкова?

Тя не спортувала, докато била модел

В едно от своите интервюта пред списание Elle, Порижкова признава, че в най-силните ѝ години на модел тя не тренирала. Преоткрила спорта едва на 40.

„Никога не съм правила нищо преди това. Само пушех цигари и се хранех лошо. Можех да ям каквото си поискам, защото пушех“, казва тя. По думите ѝ, колежката ѝ Синди Крофорд не спирала да се поти във фитнеса, а за нея това изглеждало като „загуба на време“ и глупаво занимание.

Обожава танците, с които извайва талията

56-годишната Паулина разкрива още, че дължи много на любимите танци. „Все още танцувам. Занимавала съм се с бокс и гребане“, обяснява тя.

И макар танците да не са толкова полезни, защото натоварват коленете и ставите, тя ги предпочита пред бягането.

„Предпочитам да ходя на зумба. А боливудските танци са чудесен начин да направиш аеробната част“, разказва тя пред Elle.

Залага на „чисто“ хранене

В част от публикациите си в Instagram, Порижкова говори за своето здравословно хранене, към което се стреми през по-голямата част от времето.

„Не обичам много преработените храни, но обичам разнообразието и моите торти“, признава тя.

При така нареченото „чисто“ хранене, най-важното е да се ограничат калориите, както и да се избягват преработени храни, изкуствени консерванти, аромати и други химии.

Позволява си алкохол от време на време

Днес красавицата признава, че заради мъжа ѝ, който бил страстен пушач, пушила до 40, но след това успяла да се откаже от никотина. Но ѝ било доста трудно и усетила това, когато била бременна и кърмела.

Когато има нужда да се отпусне, тя не се притеснява да пие чаша вино или някакъв коктейл, но на другия ден продължава с органичното хранене.

Тренировки 3 пъти седмично

Паулина Порижкова е на 56, но изглежда доста по-млада. А това се дължи до някаква степен и на умерения ѝ режим на спортуване.

„Тренирам, опитвам до три пъти седмично – понякога по-малко, понякога повече. Сега правя предимно пилатес, с малко танци или колоездене, изхвърляния за кардио. Това е“, каза тя, попитана от фенове на какво се дължи идеалната ѝ фигура.

Справя се с тревожността чрез упражнения

Както стана ясно, моделът отделя повече време на спорта през последните 10 години. Но основната причина да се обърне към него е не толкова, за да бъде слаба, а поради факта, че има панически атаки, за които взима антидепресанти.

„Разбрах, че като тренирам всеки ден, държа тревожността си надалеч. И се почувствах по-добре“, обяснява Порижкова.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари