IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво представляват кетонните капсули?

23 март 2022 14 40

Снимка: Pexels

Един от най-популярните и ефективни начини за сваляне на килограми през последните години е т. нар. кето диета. Като освен това, този режим се прилага и при определени здравословни състояния. Разбира се, кето диетата е подходяща за прочистване на организма и водене на по-здравословен начин на живот.

Все повече хора се ориентират към този режим, заради забележителни резултати и ползи след прилагането му. Основния принцип, който се прилага е наблягане на консумацията на мазнини и избягването на въглехидрати. Макар да звучи парадоксално, именно приемът на мазнини способства за намаляване на теглото.

Възпроизведените кетонови тела, вследствие на приложения режим, изпълняват ролята на вид „гориво“ за организма. Освен стриктното спазване на диетата, може ефектът да се засили чрез прием на кетонни капсули.

Кетонни капсули и какво трябва да знаем за тях

forlife

Източник на снимката: Forlife

Приемането на кетонни капсули по време на диетата може да ускори метаболитния процес, познат още като кетоза. Това ги прави изключително подходящи, започвайки режима. Полза и ефект, имат само, когато се спазва правилно количеството позволена храна.

В противен случай, ако разчитате само на действието на капсулите, то резултатът определено няма да е задоволителен. Затова е важно приемът им да е паралелно с избрания кетогенен режим.

В самите капсули се съдържат екзогенни кетони, идентични на тези, които се произвеждат от организма – ендогенни. С други думи, посредством приема на капсулите, достигнатите нива на кетони в организма значително се повишават.

Друго важно уточнение, което трябва да се направи е свързано с периода на адаптация. Прилагането на каквато и да е диета понякога влияе стресиращо. При кето диетата също се наблюдава период на възприемане, който може да се прояви и при първоначалното усвоените кетонни капсули.

Именно поради този факт, е по-добре да се започнат от момента, в който въведете диетата.

Средно, периода на адаптация към кето режима, може да отнеме от две до шест седмици. Като адаптацията е различна и строго индивидуална откъм времетраене за всеки организъм.

През този период е възможно да се усети спад на енергията, което е признак, че в тялото ви настъпват очакваните промени. Именно тук действието на кетонните капсули е от съществено значение.

При техния прием значително ще се повишат нивата на енергия, благодарение на екзогедните кетони. Особено подходящи са при физически натоварвания, за които се изисква още по-висок прилив на енергия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари