IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Роналдо поддържа невероятната си форма на 36

23 септември 2021 09 00

Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо навлиза в последните години на кариерата си, но все още изглежда в невероятна форма както на терена, така и извън него. А феновете на Манчестър Юнайтед се надяват, че това ще му помогне да постигне незабавен успех във втория си престой във Висшата лига на Англия.

CR7 се присъедини към Червените дяволи от Ювентус за £12.8 милиона това лято. След труден старт на престоя си в Италия, суперзвездата вкара 31 гола в 47 мача във всички състезания в дебютния си сезон. Той също така току-що подобри рекорда на Али Даей за най-много отбелязани голове на международно ниво, отбелязвайки своя 111-и за Португалия.

Но зад кулисите е необходима много упорита работа за да се постигнат тези резултати. От диетата си и тренировките до почивките и съня, Роналдо води най-дисциплинирания начин на живот.

Той яде до шест пъти на ден, като рибата и салатата са неразделна част от диетата му. Особено предпочитани са рибата меч, риба тон и задушена треска. Той смята пилешкото месо за „вълшебно“ поради високото съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини.

За закуска Роналдо предпочита да яде шунка, сирене и нискомаслено кисело мляко. Ако го пропусне на закуска, звездата на Манчестър Юнайтед си хапва тост с авокадо през деня. Обяд номер 1 може да се състои от пиле и салата, докато номер 2 може да бъде риба – най-често риба тон със салата, яйца и маслини. На вечеря футболната легенда предпочита да си хапва месо или риба, като обикновено ги разделя на две отделни сесии.

Пържола, риба меч или лисабонският специалитет Bacalao a la Brasa – смес от задушена треска, лук, тънко нарязани картофи и бъркани яйца завършва менюто до лягане.

Веднъж в леглото, Роналдо си гарантира осем часа сън всяка нощ. Това е в допълнение към петте дремки, които той ще направи през деня. Говорейки за почивка, португалската суперзвезда казва: „Правилният сън е наистина важен, за да извлечете максимума от тренировките. Лягам си рано и ставам рано, особено преди мачове. Сънят помага на мускулите да се възстановят, което е наистина важно.“

Очевидно фитнесът и интензивните упражнения са огромна част от живота на Роналдо – както се вижда от невероятната му мускулна структура и бързото възстановяване от контузии. Нападателят следва базирана на пилатес програма, която се фокусира върху работата за съпротива, за да укрепи коремната си преса.

Роналдо също е голям фен на плуването и често посещава басейна със сина си Кристиано-младши.

Заради всичките си неприятности и удари, претърпени на футболния терен, Роналдо инвестира в камера за криотерапия струваща £50 000. Престоявайки в камерата за около три минути, течният азот изстудява Роналдо до между минус 160 и минус 200 градуса по Целзий. Криотерапията лекува мускулната болка и намалява отоците, възпаленията или навяхванията.

Но Роналдо поставя психичното здраве наред с физическото като ключ към щастието на терена, както и извън него. Това включва прекарването на достатъчно време със семейството му – партньорката Джорджина Родригес и четирите му деца Кристиано-младши, близнаците Матео и Ева Мария и Алана Мартина.

Суперзвездата казва: „Умствената сила е също толкова важна, колкото и физическата. Тренировките и физическите сесии са най-важни, но воденето на спокоен начин на живот ви помага да бъдете най-добрите, физически и психически. Прекарвам свободното си време със семейството и приятелите си, което ме поддържа спокоен и с позитивно мислене.“

И последната тайна зад върховното физическо състояние на Роналдо – никакъв алкохол. Той не е консумирал алкохол от поне 2005 г. – не само поради неблагоприятното въздействие върху диетата му, но и защото смъртта на баща му, когато Роналдо е на 20, е свързана с алкохол.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари