IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Будокон – любимата тренировка на Дженифър Анистън

2 ноември 2021 10 30

Това е тайното ѝ оръжие, което ѝ помага да остане във форма

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Будокон променя положително качеството на начина, по който се движите, начина, по който мислите, начина, по който взаимодействате и начина, по който живеете живота си“

Така поне казва сенсей Беко, практикуващ и глобален посланик на изкуството на смесените движения. Звучи като доста неща, които само една тренировка може да ти даде, но като вземете предвид факта, че будокон е едно от любимите неща на Дженифър Анистън и всичко започва да изглежда малко по-привлекателно.

Защото когато става дума за качеството на живота, Дженифър Анистън е жена, която печели на всички фронтове. На 11 февруари навърши 52 години, но все още изглежда като онова младо момиче, което сервираше кафе в Сентръл Пърк. За юбилея си преди две години актрисата направи парти, което спокойно може да се конкурира с наградите „Оскар“ за звездни гости. Тук говорим за Амал Клуни, Рийз Уидърспун и Синди Крауфорд. Да не говорим, че според някои медии, Брад Пит също е бил там.

Освен това Анистън е една от най-красивите жени в Холивуд и постоянно доказва, че възрастта е само едно число, което не трябва да определя начина ти на живот. Все пак актрисата се завърна на малкия екран именно на 50 години, оглавявайки един от най-популярните сериали в момента – The Morning Show.

Именно затова много хора започнаха да се чудят точно каква е тайната на Джен за красивия и стегнат външен вид. Е, тя има любима тренировка и тя е доста по-различна от познатите ни. Тук говорим за будокон йога, която, според множество медии, е помогнала на Анистън да преодолее трудните дни след раздялата си с Брад Пит.

Актрисата се свързва с Камерън Шейн, който е основател на будокон йога и го моли да ѝ изготви програма, с която да остане във физическо и психическо здраве. „Казах ѝ, че това е нейното тяло и нейният ум. Че трябва да идва на тренировки и да помни коя е, без да си мисли за Брад или за друг партньор“, споделя Шейн пред The Telegraph.

Будокон, което в превод означава „пътят към бойния дух“, помага да се постигне по-голяма степен на мобилност и атлетична сила, както и развива различни бойни умения и животинско движение, което предлага по-динамична практика. „За разлика от други форми на йога, будокон предоставя допълнително измерение, което включва непрекъснато кръгови движения във всички равнини“, казва Тони Робсън, която се е обучавала за инструктор при Шейн.

Ето четири ползи от любимата тренировка на Дженифър Анистън:

1. Изграждане на горна мускулатура

Повечето от нас са естествено по-силни в краката, защото те са това, което натоварваме доста повече от ръцете. Според твърденията, будокон помага за възстановяването на баланса на силата между горната и долната част на тялото, като постоянната практика ще ви осигури по-здрави ръце.

„Тази практика включва много пози, които изискват от нас да поемем тежестта на телата си върху ръцете“, казва Робсън. Тук се включват заставане на ръце и на глава, както и други стойки, свързани с баланс върху ръцете.

2. Ще събуди животинската ви природа

Включването на движенията на животните като метод на обучение отдавна се използва в бойните изкуства като кунг-фу, което копира начина на движение и ударите на животните, за да увеличи мобилността и кондиционирането на мускулите. В будокон тези движения са усъвършенствани, за да са подходящи за тренировката. Според Робсън, имитирането на стойките на горила, маймуна, лъв и други животни изисква от нас да задържим телесното си тегло, което от своя страна изгражда сила в ръцете, раменете, гърдите, гърба и корема.

3. Предизвиква ума и тялото

Има много ползи от повтарянето на животинското движение, като едно от основните предимства е начинът, по който предизвиква ума.

„За да се движат по тези необичайни модели, мозъкът, нервната система и мускулите трябва да работят в унисон, свързвайки ума и тялото. Това може да отвори нови неврологични пътища и да формира нови, по-здравословни модели на движение в тялото“, казва Робсън.

Резултатът? Съсредоточен ум, както и отпускане на стави, които са се схванали от седенето по цял ден. Да не говорим, че движенията са толкова грациозни, че са като форма на художествено изразяване, което осигурява терапевтично чувство като танца.

4. Сърцето ви ще е доволно

Подобно на много други форми на йога, будокон сама по себе си не е много интензивна за кардио, но с добавянето на аспектите на животинското движение и обучението по бойни изкуства, практиката става много по-интензивна.

Но не си мислете, че няма да издържите. Както при всички тренировъчни методи, будокон може да бъде приспособена както за напреднали, така и за начинаещи. Според Робсън, упражненията никога не стават по-лесни, а просто човек става по-силен и тялото му започва да издържа на все по-голямо натоварване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари