IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във форма за лятото: София Буш не разчита на диети

27 април 2022 08 30

Актрисата залага на антивъзпалителни храни

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

София Буш имаше една основна цел за 2022 година.

Това е годината, в която тя реши да спре да се храни нездравословно, или както тя го нарича „като 4-годишно дете по време на почивка“. Вместо това актрисата е започнала да се насочва към хранителни продукти, които я зареждат с енергия и действат добре на тялото ѝ.

Въпреки че обикновено не е фен на наплива от тренировки и диети, към които всички се насочват с настъпването на новата година, София си е обещала да помогне на тялото си да се излекува отвътре. 39-годишната актриса казва, че астмата ѝ е станала трудна за управление, така че най-накрая е послушала съвета на приятелите си, които ѝ казвали от години, че може да намали възпалението в тялото си чрез промяна в хранителния режим.

Това, което последва, е изцяло нова връзка с храната. В интервю за Women's Health, София казва, че е намерила храни, които отговарят на нейните уникални нужди. Работи с д-р Уил Коул, който е експерт по функционална медицина. „Мразя диетите. Но работата с Коул ме накара да осъзная, че яденето на неща, които са лоши за здравето ти, не е свобода. Това е нещо като равносилно на токсични взаимоотношения с хората“, казва Буш.

Пред Women's Health тя споделя най-добрите си съвети за поддържане на добра форма, борбата с възпалението и храненето с хранителни вещества, от които тялото ѝ се нуждае.

Хранителният режим на София Буш

Закуска

Сутрините обикновено са доста натоварено време за София, особено докато снима сериала „Добрият Сам“. Но тя все пак не забравя закуската и си угажда с три големи напитки – чаша вода, чаша костен бульон и кафе.

„Костният бульон ми помага да се възстановя от дехидратацията на нощта. Държа хартиена торба във фризера и ако правя нещо с животински продукт, поставям костите в нея, за да ги използвам по-късно“, казва тя. Диетата на актрисата е около 50% на растителна основа, така че тя има няколко животински продукта, с които може да приготвя вечерите и обедите си.

След костния бульон, София се насочва към кофеинов микс с малко кафе, гарнирано с овесено мляко. Тя си партнира с марката Planet Oat, за да помогне с усилията за повторно залесяване на Земята.

Обяд

София обикновено обядва на снимачната площадка и когато работи по 16 часа невинаги е лесно да отделя време за движение и пресни храни. Преди е била голям фен на яденето на всичко, което се доставя на снимачната площадка, но вече е променила този начин на живот.

Сега актрисата прекарва 20 минути от 30-минутната си обедна почивка, правейки пилатес, за да помогне за укрепване на коремните мускули и изправянето на гръбначния стълб. Това ѝ помага да движи тялото и да отдели време само за себе си.

Тази минитренировка е последвана от ястие, богато на зеленчуци, които актрисата си носи от вкъщи. Заменя пилешкото с конопени сърца - протеин, който идва от мекия център на непочистените конопени семена. Съветът ѝ е да се придържате към местните производства, като по този начин сте по-сигурни за произхода на месото, а и подкрепяте малкия бизнес.

София се опитва да намали и консумацията на вино, фокусирайки се върху противовъзпалителната си диета.

Междинно хранене

Любимото междинно хранене на София са водораслите. „Аз съм напълно пристрастена към тях“ казва тя пред Women's Health. Допълнителен бонус – морските водорасли са чудесни за здравето на щитовидната жлеза, имат високо съдържание на хранителни вещества, антиоксиданти и минерали, като дори могат да поддържат здравето на червата.

Когато е много гладна, Буш си приготвя купа с ориз, съчетана с две рохко сварени яйца. Понякога актрисата си позволява и пържени картофи.

Вечеря

София е, по нейните думи, „малката Марта Стюарт“. За нея това означава да бере пресни зеленчуци от градината си, за да направи вкусна и хранителна вечеря за себе си, приятелите и семейството, които се отбиват в дома ѝ в Лос Анджелис.

Едно от любимите ѝ ястия е риба Бранзино, пълнена с розмарин и чесън. Тя я приготвя съвсем сама, като я сервира с малко босилек и манголд. Понякога рибата е заменена от спагети „Карбонара“, но този вариант се приготвя само в краен случай.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари