IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравословен начин на живот – Осемте принципа на Блейк Лайвли

12 март 2023 16 30

Какво да правите, за да изглеждате като актрисата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Блейк Лайвли може би е една от най-обичаните дами в Холивуд. Актрисата, добила огромна слава чрез сериала „Клюкарката“, успява да наложи името си благодарение само и единствено на таланта си пред камера. Досега не е попадала в интриги, любовни триъгълници или кавги с колеги. Личният ѝ живот стои доста далеч от общественото пространство, като в социалните мрежи няма да видите снимки на децата ѝ, а публикациите с любимия мъж са ограничени до минимум.

Блейк Лайвли е човек, на когото лично аз се възхищавам. Успяла да докаже себе си пред света, тя намира точния баланс между семейството и работата, светските събития и домашните празници, отглеждането на децата и печеленето на награди. В графика ѝ на първо място е семейството, а след това следват сделките за нови филми и сериали. Създава собствена марка безалкохолна напитка и в същото време е лице на множество козметични марки.

Като майка на четири деца и пълен график с професионални ангажименти, Лайвли някак си успява да намери време и за себе си. В свободния си промеждутък тя успява да потренира качествено, оформяйки фигура, за която много жени ѝ завиждат. Бързите ѝ възстановявания след всички раждания са били пример за последователите ѝ, а здравословният ѝ начин на живот е повод за истински поздравления.

Но какво всъщност прави Лайвли, за да изглежда толкова добре? Какви са тайните ѝ, с които тя си служи, за да победи времето? По-долу ви разкриваме осемте принципа, които актрисата следва, за да спазва здравословен режим и да изглежда прекрасно.

Осемте принципа на Блейк Лайвли за здравословен живот

1. Ограничете алкохола

Блейк харесва партитата точно толкова, колкото и всички ние, но тя избира да им се наслади без алкохол. Пред списание People споделя, че не харесва ефекта на алкохола, но обича да бъде част от социални събития и затова не ги пропуска. Това е и причината да създаде своята линия безалкохолни напитки Betty Buzz, която може да послужи като добро решение за всеки, който иска да е част от партито, но не иска да пие.

Лимитирането или отказването от алкохола всъщност може да направи чудеса с тялото ви. Спиртните напитки могат да доведат до страхотни вечери, но и много тежки сутрини, които всеки би искал да пропусне. Освен това, когато пиете алкохол, може по-често да посягате към вредни храни, което се отразява и на фигурата ви.

2. Никога не пропускайте закуската

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня и Лайвли е на същото мнение. Треньорът ѝ Дон Саладино казва пред Cosmopolitan, че обичайното начало на деня за актрисата включва няколко яйца, приготвени в кокосово масло и малко зеленчуци. Той също така подчертава важността да стартирате деня с протеини и балансиране на нивата на захарта.

Независимо дали добавяте яйца, протеинов шейк или бадемово масло към закуската си, ще забележите разлика в нивата на ситост и енергия. Ако започвате деня със сладки неща като кифли, гевреци или зърнени закуски, много по-бързо ще огладнеете и ще искате да си хапнете нещо вредно, докато чакате да стане време за обяд.

3. Започвайте деня с хидратация

В същото интервю за Cosmopolitan Саладино разкрива, че Блейк започва всеки свой ден с голяма чаша вода. Може да ви се струва елементарно и безсмислено да се включва като съвет, но много от нас не пият достатъчно вода през целия ден. След като сме дехидратирали тялото по време на сън, чаша вода сутрин е чудесно средство да събудим системите и да ги раздвижим.

Блейк Лайвли

Снимки: Getty Images

Хидратацията е основен принцип на всеки един здравословен режим. Тя се грижи за правилното функциониране на тялото, нивата на енергия и дори по-красивата кожа. Дръжте бутилка с вода близо до вас, за да си напомняте да пиете от нея през няколко часа. Не чакайте да изпитате жажда, защото тогава вече тялото ви е на предела на силите си и започва да изпитва силна дехидратация.

4. Приоритизирайте тренировките

Пролетта вече е тук, което означава, че ни остава съвсем малко до лятото. Сега всеки започва да мисли за фигурата си и си казва, че е време да започне сериозна тренировка, за да влезе във форма. Истината е, че няма магия, която да ви оформи перфектна фигура само за няколко месеца, а ключът е в постоянството и здравословния начин на живот.

Блейк Лайвли е много добре запозната с този принцип, като включва тренировките в ежедневната си рутина. По думите на треньора ѝ, тя прекарвала по четири или пет часа във фитнеса. Въпреки че режимът ѝ се променя с хода на годините, актрисата остава постоянна и следва рутината си. Понякога Блейк тренира само за час, в други дни има възможност само за 20-30 минути, но не пропуска.

5. Имайте балансирана диета и не бройте калориите

Според Саладино, диетата на Блейк е здравословен баланс между протеини, зеленчуци, плодове, бавно изгарящи нишестета като сладки картофи и здравословни мазнини като авокадо и кокосово масло. И най-добрата част от всичко е, че актрисата не следи калориите си, както правят голяма част от колегите ѝ.

Блейк Лайвли

Снимки: Getty Images

„Не мисля, че поставянето на някого в калориен дефицит е правилното нещо“, казва Саладино. По думите му, това е една от главните причини, поради която много хора се провалят в преследването на целите си. Добре балансираната диета е нещо, което трябва да включите в седмичната си рутина, като предварителното готвене за дни напред е най-добрият начин да си осигурите здравословна храна.

6. Забавлявайте се

Ако разгледате профила на Блейк в Instagram, ще видите, че той е комбинация от стилни появи на червения килим, забавни публикации със съпруга ѝ Райън Рейнолдс и приготвянето на вкусни печени изделия. Актрисата има страст към печенето и силен апетит към сладкото, така че, макар да се придържа към здравословни диети, тя намира време за нещо любимо.

Блейк следва правилото 80/20. Това означава, че яде здравословно през 80% от времето, оставяйки 20% за удоволствия. Ако можете да си поставяте граници на желанията и да спазвате режима, опитайте го. Но ако мислите, че това ще ви увеличи апетита към сладкото, свържете се с диетолог, който ще ви изготви личен режим, който ще пасне на вашите нужди, цели и желания.

Тренировките на звездите: Режимът на Блейк Лайвли

Блейк Лайвли се завърна във фитнеса

Тайните за красота на Блейк Лайвли

7. Поддържайте семпла грижа за кожата

Много преди минимизирането на козметични продукти да се превърне в тенденция, Лайвли поддържа семпла грижа за кожата. По думите ѝ, всички налични продукти в шкафа ви трябва да бъдат ефективни, отговарящи на нуждите на вашата кожа, а не скъпи. Единственото, което е задължително и не трябва да се пропуска, независимо от типа на кожата, е слънцезащитният крем. Носете го през цялата година, нанасяйте го няколко пъти на ден и ще се радвате на озарено, здраво и красиво лице.

8. Забравете за перфекционизма

Като майка на четири деца, която пътува често и винаги е заета, е впечатляващо как Блейк намира време за тренировка. Понякога обаче и тя, като всички нас, не може да се придържа към графика си и приема този факт. По думите на Саладино, не е нужно да се претоварвате и да рискувате да получите контузии. Казва, че е напълно нормално да починете ден-два, да си дадете време за възстановяване и да не се критикувате, че не сте в залата всеки ден.

 Блейк

Снимка: БГНЕС

„Реалността е, че никога няма да има перфектен сценарий. Винаги ще има нещо, което може да се обърка. Това е животът. Просто го приемете и продължете напред“, казва треньорът. Ако нямате време за тренировка, може просто да се разходите в парка, да отидете пеша до магазина или просто да обиколите квартала. Това също ще раздвижи тялото и ще ви осигури по-добър живот.

За още здравословни съвети последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари