IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренировките на звездите: Режимът на Блейк Лайвли

4 март 2022 12 30

Дон Саладино работи с актрисата в продължение на 10 години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всички ние разполагаме със същото количество часове като Блейк Лайвли, което означава, че нямаме никакво извинение да пропускаме тренировките.

Докато актрисата винаги е зашеметявала на червения килим, нямаше как да не отбележим колко силна и уверена изглежда тя при последните си изяви. Независимо дали ще облече прекрасен лилав гащеризон на премиерата на The Music Man на Бродуей, или ще избере леденосин тоалет от пола и бюстие на Седмицата на модата в Ню Йорк, 34-годишната Лайвли на практика превърна червения килим в своя личен подиум.

Въпреки че стегнатото тяло на Блейк несъмнено е амбициозна цел, то също донякъде е постижимо, ако сте готови да се отдадете на процеса. Поне така твърди личният треньор на актрисата Дон Саладино.

В интервю за Е!News Саладино – който също тренира и съпруга на Лайвли Райън Рейнолдс, както и Ан Хатауей и Себастиан Стан – разкри защо Блейк изглежда толкова фантастично напоследък. „Мисля, че тя сега започва да разбира колко е важно да сме последователни. Тя не е по-различна от всеки друг човек, когото познавате. Тя е майка. Тя е човешко същество. Само защото е знаменитост, не означава, че нейните тъкани, мускули или кости са по-различни“, казва треньорът.

Това означава, че Лайвли си прави списък с приоритети, в който включва и отговорностите за ръководенето на компанията си Betty Buzz, актьорските ангажименти и отглеждането на трите си дъщери с Рейнолдс – Джеймс (6), Инес (5) и Бети (2).

„Невинаги е лесно. Както и тя ще признае, в някои дни децата ѝ може да са будни цяла нощ или нещо се случва точно както при другите майки. Аз обаче наистина вярвам, че успехът на Блейк напоследък се дължи на усилието да отдели време и да покаже най-доброто от себе си“, казва Саладино. Той допълва, че актрисата не се отказва пред трудностите, които ѝ се изпречват на пътя, а се опитва по всякакъв начин да продължи напред.

Тази промяна в мисленето на актрисата е най-голямата, която Саладино вижда в нея откакто започва да работи с Блейк преди близо 10 години. Заедно те са усвоили изкуството да тренират по-интелигентно, а не по-натоварващо, за да се приспособят към нейния натоварен график.

„Тя наистина се опитва да покаже завидно ниво на последователност и мисля, че това дава резултат“, казва Саладино. Той адаптира тренировките си въз основа на неща като качество на съня, който Лайвли е получила предишната нощ, или нейното енергийно ниво. Според него, хората трябва да разберат, че е важно да слушат тялото си, а не да подхождат към всяка тренировка с пълна сила.

Целта на Лайвли в момента е да се движи успешно всеки ден и да не сравнява тренировките си. Саладино се опитва да я научи да приема всяка една сесия като най-добрата за нея и да не критикува, когато нещата не се получават. Най-важното нещо, към което треньорът и актрисата се стремят, е постигането на последователност. „Това означава, че продължителността на вашата сесия не е най-големият ви приоритет, а по-скоро фокусът трябва да бъде насочен върху силата и мобилността“.

Саладино също така се опитва да накара Блейк да не се страхува от остаряването. Той казва, че с напредването на възрастта ние ще ставаме по-слаби, костната плътност ще намалее, мускулите ще намалеят, а те са нашата телесна броня.

Въпреки че е помогнал на актьори като Рейнолдс, Стан и Джейк Джилинхол да натрупат маса за ролите си на супергерои, когато работи с дами като Лайвли, Емили Блънт, Синди Крауфорд и Скарлет Йохансон, Саладино се фокусира върху изграждането на сила, което обаче не означава натрупване на мускулна маса.

„Нашето хранене е това, което ще диктува дали ще станем по-обемни, или не. Силата е да притежаваш специфично ниво на мобилност, защото мобилността съчетава гъвкавост и стабилност. Така че, ако някой е силен, това означава, че е функционално силен. Не говорим за състезатели по трибой“, категоричен е треньорът.

Добавяйки, че сърдечносъдовата система е важна за здравето на сърцето, Саладино казва, че е много важно да се движим всеки ден и да поддържаме нормални нива на мобилност.

И все пак фитнесът е само половината от уравнението, като храненето играе равен, ако не и по-важен фактор, за да се чувствате по-добре. За наше щастие Саладино разкрива и каква хранителна философия следва Блейк Лайвли.

„Чинията ви трябва да бъде цветна. В нея трябва да има протеини, зеленчуци и бавно разграждащи се въглехидрати“, съветва треньорът. Допълва, че зеленчуците могат да бъдат сурови, сготвени или просто изцедени. Задължително трябва да са цветни, защото това ще помогне за получаването на достатъчно количество витамини, минерали и фибри.

Разбира се, имате нужда от протеин, който ще изгради мускулите ви, като същевременно ще ги лекува и възстановява. Изберете от предложения като пилешко, пуешко и риба, като дори може да заложите на по-тлъстите протеини като карантии или яйца. „Това са неща, от които тялото ни се нуждае, за да остане сито и да поддържа нормална хормонална функция и баланс“, казва Саладино.

Следват въглехидратите, които често се пренебрегват, но треньорът подчертава тяхната важност за добиването на необходима енергия при тренировка. „Ако ще седите и ще ядете неща като бяла паста или бяло брашно, това не е питателно. Ако ще ядете сладки картофи или плодове, които са с високо съдържание на микроелементи и високо съдържание на фибри, това са храните, които наистина ще помогнат за захранването на телата ни“, казва Саладино.

Друга категория храна, която често се разглежда като вредна, са мазнините. Те обаче също трябва да присъстват в чинията ви. Помислете за зехтин, масло от авокадо, ядки и семена, които са всичко, от което тялото ни се нуждае, за да остане заситено. Мазнините също така действат като енергиен източник и помагат да поддържаме нормални нива на кръвна захар.

И като капак на всичко, Саладино е фен на полезните соли, като хималайската, които действат като естествен рехидрататор и работят за детоксикацията на тялото.

Що се отнася до това, от което съветва клиентите си да стоят настрана, списъкът е малък, но лесен. „Трябва да избягвате захарта, с изключение на плодовете. Яденето на целия плод е много важно заради фибрите. Избягването на неща като бяло брашно, бял хляб и непитателни храни“, е съветът на Саладино. И въпреки че треньорът понякога си позволява бира, той препоръчва ограничаването на приема на алкохол, тъй като причинява възпаление на червата и нарушава качеството на съня.

„Това не е диета, а хранене. Трябва да се уверим, че храните, които ядем, имат високи нива на питателност, че са мощни и че са направени от качествени съставки. Колкото по-малко съставки има в един продукт, толкова по-добре“, казва Саладино.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари