IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 чая, които намаляват възпалението в тялото

2 ноември 2018 06 10

Пийте джинджифилов на гладно всяка сутрин

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Понижаването на температурите в комбинация със студен вятър е предпоставка за развитие на вируси, които лесно се предават. Ако пътувате с масовия градски транспорт, то шансовете да се заразите са по-големи. Затова се нуждаете от пълноценно хранене, което да ви дава енергия и предпази от разболяване.

Пиенето на чайове, които имат противовъзпалителен ефект, е един от начините да подобрите имунната система и да бъдете здрави през студените месеци.

Какво представляват въпросните чайове?

Техните съставки намаляват възпалението в тялото, което може да доведе до оксидативен стрес и по-сериозни заболявания, сред които сърдечносъдови, ревматоиден артрит, болест на Крон, астма, Алцхаймер и други.

Кои видове чай да пиете?

От джинджифил

Отдавна се използва от хора, които имат проблеми с храносмилателната система. В корена се съдържа веществото джинджерол, което е известно с противовъзпалителния си ефект. То подобрява работата на имунната система и елиминира свободните радикали, попаднали в тялото.

От куркума

Подправката се смята за мощен антиоксидант благодарение на своята активна съставка куркумин. Тя успокоява болките в стомаха и спомага за баланса на чревните бактерии, което също благоприятства за по-доброто състояние на имунната система.

От глухарче (жълтурче)

Много хора консумират жълтурчето под формата на салата, но изсушените цветове могат да се използват и за направата на чай. Напитката намалява възпалението в организма и предотвратява дехидратация.

Зелен чай

В него има полифенолни компоненти, които предотвратяват възпалението и се борят с него. Те са натурални антиоксиданти, които пречистват тялото от токсини и намаляват риска от появата на вируси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари