IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алкохолът е риск за килограмите! Бутилка бяло вино = на два мазни бургера

11 юни 2019 05 40

Голямо уиски е с калориите на 2 парчета торта

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Колко калории съдържа алкохолът ще броят вече производителите в Европа. Точното число трябва да присъства на етикетите на бутилките.

Това се оказва важно, тъй като едно голямо уиски по калории е равносилно на изяждането на 2 парчета торта, обясни пред Нова тв диетологът Огнян Симеонов.

Калориите в бутилка бяло вино се равняват на тези в два мазни бургера или няколко понички, а 5 бири са равни на три основни ястия.

Според барманите питиетата са много лесен начин да се прекали с калорийния прием.
Огнян Симеонов обясни, че обикновено в едно питие има между 200 и 500 калории, така че от напитките се трупат излишни калории, а те се превръщат в мазнини и така съвсем неочаквано се качват килограми.

„Повечето хора не осъзнават, че едно питие е равно по калории на 500 г шопска салата. Едно малко уиски е колкото 500 г бира или половин бутилка бяло вино, а истинските енергийни бомби се поемат с коктейлите, защото в тях калориите са над 500“, добави той.

Според него само от няколко питиета се поемат 2000 калории, колкото е нужният енергиен прием за ден.

Така че за един месец могат да се качат и 3 кг само заради изпитите коктейли, предупреди още диетологът.

Калориите от една малка бира се изгарят с 10 минути тичане, 33 минути ходене или 12 минути каране на колело.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари