IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да преборим стреса рано сутрин?

31 юли 2019 05 26

Пригответе се за следващия ден още от вечерта

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Ранното ставане е трудно за всеки от нас. Винаги си казваме, че ще свикнем с алармата рано сутрин, но рядко се събуждаме с усмивка на лице. Подготовката за новия ден е трудна, особено ако не обичаме да ставаме рано.

Това може да доведе до повишаване нивата на стрес и да попречи на пълноценното преминаване на деня. Причините за това може да са различни – от това, че не сте се приготвили още вечерта до пристрастяването към технологиите.

Важно е да започнете деня си положително, тъй като това ще определи настроението ви и волята ви за работа. Ето няколко съвета, които може да ви помогнат да стартирате деня си прекрасно и спокойно.

Подгответе се вечерта

Най-добрият начин да започнете деня си спокойно е, когато сте готови за него още от предната вечер. Изберете си подходящи дрехи, изгладете ги, пригответе си обяда и подредете чантата си. Може всичко това да си го оставите на видно място, за да не го забравите или да не го търсите сутринта.

Хубаво е да проверите прогнозата за времето, както и да сте наясно какви козметични процедури трябва да направите със сутрешния си душ. Така ще можете правилно да си разпределите времето и да знаете кога точно трябва да се събудите.

Не изключвайте алармата преди да сте станали

Веднъж звънне ли ви алармата, трябва веднага да станете. Не се излежавайте и не изключвайте телефона си. Също така, насрочете си будилника точно тогава, когато искате да се събудите. Не си слагайте три или четири аларми, които да заблуждават мозъка ви, че е време за ставане, а всъщност вие заспивате пак.

Направете си закуска

Още вечерта направете закуска, която може да вземете със себе си. Може да накиснете овесени ядки в кисело мляко преди лягане и да ги сложите в хладилника. Така ще сте винаги готови за деня и няма да се бавите преди работа. Може дори да си заредите кафемашината и сутринта само да я пуснете за едно бързо кафе.

Отделете време за себе си

Повечето от нас грабват телефона веднага след като са отворили очи. Вместо това, експерти съветват да започнем деня си далече от технологиите. Отделете поне пет минути за себе си – направете си кафе и го изпийте на спокойствие. Това ще помогне на организма ви да се събуди и да е готов за новия ден.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари