IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бягане сутрин – за повече тонус през деня

1 август 2019 05 30

Ултрамаратонец сподели кои са предимствата на кроса по изгрев слънце

IStockphoto

IStockphoto

За разлика от редица спортове, които изискват специална екипировка и оборудване, за бягане човек се нуждае от чифт удобни обувки и голяма доза желание. Сутрешният крос е много по-полезен в сравнение с тичането в останалата част на деня. Защо ни дава повече тонус и натоварва ли ставите, коментира ултрамаратонецът Красимир Георгиев.

„Идеята на сутрешното бягане е човек да стане и да се зареди преди началото на деня. Тялото ни работи така, че трябва да го зареждаме активно. Активният начин на живот е нашата батерия“, обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Според Георгиев, за да се заредим с достатъчно енергия през деня, трябва да станем и да направим 5-10 километра. „До 10 часа човек усеща тази енергия“, посочи той.

Тичането и въобще тренировките, са по-ползотворни преди изгрев слънце. По думите на Красимир, активността, която човек прави рано-рано, не може да бъде заменена с тази по време на работа.

По повод твърдението, че бягането може да навреди на ставите, ултрамаратонецът коментира, че започне ли да тренира и прави крос, човек разбира коя активност е полезна за него. Ако усети болка или някакъв дискомфорт, то тичането не е най-подходящото.

Спортът на мъжете: Тичане и вдигане на тежести

„Сутрешното бягане всеки си го моделира сам и решава къде и колко време ще тича. Вече има много площадки, на които има лостове и халки и хората имат възможност да тренират. Тялото е една изключителна машина и трябва да се поддържа с балансиран начин на живот“, допълни Георгиев.

Тичане през лятото: Какво трябва да знаете

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари