IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си направите тази лесна напитка за отслабване?

19 август 2019 08 59

Нуждаете се само от три съставки

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Всички знаем, че отслабването не става за един ден. Изборът на правилен хранителен режим и точните упражнения играят важна роля в този процес. Освен това трябва сериозно да помислите и за здравословното си състояние, тъй като драстничното отслабване никога не води до положителни резултати.

Правилните хранителни съставки могат да забързат метаболизма ви и да спомогнат за бързото изгаряне на калории. Хубаво е да намалите газираните напитки и такива, които съдържат много захар. Ако ви е трудно да минете веднага на вода, то има решение и за вас.

Това питие съдържа само три съставки и е много лесно за правене. Трябва ви само моркови, портокали и джинджифил. Напитката е богата на витамини и минерали, които регулират мазнините в тялото и ви помагат да останете във форма.

Този фреш е много добър и лесен начин да се заредите с нужни хранителни добавки, анитоксиданти и фибри. Те са свързани с бързия метаболизъм и с изгарянето на повече калории.

Морковите са считани за една от супер храните, когато става въпрос за отслабване. Богати са на фибри и не съдържат калории. Една чаша от морковен сок ще ви държи сити чак до обяд, което ще попречи на организма да желае вредни храни като сладко и бързи закуски. Още повече, че той служи и за повишаването на жлъчната секреция, което пък е фактор за бързото горене на мазнини.

 

Другата съставка е сок от портокал, който също съдържа малко калории, които тялото няма проблем бързо да изгори. Той също защита организма и се счита за добър старт на деня. Още повече, че един портокал на ден никога не е излишен, а витамините, които попадат в системата ви, се борят с инфекции и предотвратяват заболявания.

Джинджифилът, от своя страна, е богат на ензиими, които подобряват храносмилането. Това спомага за справяне с натрупването на излишни килограми и бързото отслабване. Затова повечето диетолози съветват да включите тази подпраква в диетата си.

Тези три състваки по отделно са чудесни, но събрани в една чаша сок се превръщат в истинската енергийна бомба. Фрешът ще ви помогне да останете сити през цялата сутрин и да имате нужния тонус за работа. Ето и как да си направите това чудесно питие.

Нужни са ви един нарязан морков, сок от портокал и нарязан джинджифил. Слагате моркова и джинджифила в блендър и смилате докато не получите хомогенна смес. След това добавяте сока от портокал.

Хубаво е да пиете фреша сутрин и веднага след като сте го приготвили, за да не се загубят полезните му свойства.

 

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари