IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внимателно с диетичните напитки и фрешовете: Водят до диабет тип 2

7 октомври 2019 08 30

Твърдението е на специалисти от Харвардския университет

Снимка: Pexels

Дори диетични, газираните напитки и фрешовете от плодове застрашават здравето, тъй като увеличават риска от появата на диабет тип 2, пише в. „Daily Mail“. Изданието се позовава на проучване в Харвардския университет.

Екип от специалисти, начело с Жан-Филип Друен Картие анализирали здравните данни на 200 хиляди души в продължение на 26 години. От получените резултати проличало, че консумацията само на допълнителни три чаши и половина фреш от портокал увеличава риска от развиване на диабет тип 2 с 15 процента.

5 храни, с които да заместите захарта

Също така хората, редовно консумиращи диетична Кока-Кола, са изложени на 18-процентов риск от същия тип диабет.

Поради тази причина харвардският екип препоръчва да изключим тези напитки от дневното си меню и да ги заменим с минерална вода, кафе или чай. „Това проучване за пореден път доказва, че плодовите сокове не са най-добрият ни избор за нашето сутрешно питие“, коментира д-р Дъглас Туенфор от британското дружество за профилактика на диабета „Care at Diabetes“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари