IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15-минутна тренировка със стол

27 юли 2012 06 00

Тренирайте и вкъщи

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Лято е, сезонът на банските костюми и красивите тела. След като, надяваме се, посещавате фитнес залата и оформяте красиво стегнато тяло, ви предлагаме и лека тренировка вкъщи, която може да правите по всяко време, когато ви е удобно. Достатъчно е само да имате един стол на разположение и достатъчно свободно пространство.

1. Ритници

Наведете се с лице към вътрешната част на стола и поставете ръцете си с длани, опряни плътно към външната част на стола. Започнете с ритници с левия крак, като държите десния крак напълно изправен. Направете 12 ритника с всеки крак.

Снимка: womansday.com

2. Упражнение за бедра

Застанете зад стола, отпуснете ръцете и изправете гърба. Свийте десния крак, така че коляното да е насочено към земята. Повдигнете крака няколко сантиметра и го движете отново назад. Горната част на тялото трябва да остане изправена и използвайте всички бедрени мускули. Направете упражнението с 12 повторения за всеки крак.

3. Приклякания

Застанете зад стола с поставени ръце върху облегалката му. Свийте коленете си и отлепете петите от земята, така че да балансирате върху предната част на ходилото ви. Задръжте 30 секунди и след това леко отпускайте краката. Повторете още два пъти.

Снимка: womansday.com

4. Упражнение за трицепс

Седнете на ръба на стола, краката на земята, ръцете близо до бедрата, а дланите върху седалката на стола. Преместете напред долната част на гърба, така че почти да не докосва стола и краката ви да образуват 90-градусов ъгъл. След това свийте и ръцете си няколко сантиметра по-надолу под 90-градусов ъгъл. Повторете упражнението 10 пъти.

Снимка: womansday.com

5. Повдигания

Преместете стола и легнете на земята, стъпете на пода и свийте колената. Повдигнете таза и петите от земята, като държите торса и горната част на бедрата изправени. Задръжте две секунди, усетете напрежение в корема и задните части. Облегнете се на земята и повторете упражнението 12 пъти.

Снимка: womansday.com

6. Навеждания

Застанете така, че облегалката на стола да се пада от лявата ви страна. Поставете лявата си ръка върху облегалката. Съберете краката си, но насочете пръстите си така, за да се получи формата „V”. Навеждайте се бавно и се опитайте да докоснете земята с дясната си длан.

Снимка: womansday.com

Повдигайте се бавно назад от кръста, като държите гърба и дясната ръка изправени. Продължавайте да се изправяте, „огънете“ се назад, докато дясната ви ръка не застане зад вас.

Снимка: womansday.com

Повдигнете я нагоре към тавана и задръжте пет секунди.Повторете упражнението пет пъти и после сменете ръцете.

Снимка: womansday.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

stef ( преди 11 години )
bavnite dvijenij varshat chudesa,ne stava vapros za otslabvane,a za stjgane na muskulaturata
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Nicky ( преди 11 години )
Мили хора, моите уважения, ама това с 15-те минути не може да се нарече тренировка! Да не говорим, че дори не можеш да се изпотиш с тези упражнения! Това да не е за браменни и да не съм разбрала?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар