IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътуването – изпитание за една връзка

23 май 2020 21 00

Финансовата страна е повод за конфликт

Istockphoto

Пътуването е едно от нещата, които всички нови двойки обичат да правят. Те обикалят из непознати места, разглеждат забележителности, държат се за ръце, правят си снимки и най-вече се радват един на друг. Но понякога дори една кратка и не кой знае колко скъпа екскурзия може да подложи на изпитание връзката.

Според психолози, именно съвместното пътуване е начин да разберете какъв характер притежава вашето ново гадже. Само за няколко часа вие ще откриете дали умее да си прави сметка на финансите, обича ли да споделя вещите си с други и например дали се държи любезно с непознати хора.

Как пътуването може да ви подложи на изпитание?

Дали в началото на вашите отношения, след известно време или в момент, в който се чудите дали не е по-добре да останете сами, пътуването е вариант да промените връзката или вземете решението, което отлагате. Ето четири начина, по които пътуването с партньора ще ви повлияе:

пътуване, двойка

IStockphoto

На път без пари не може

Едно от нещата, за което двама души започват да се карат, когато заживеят заедно, е разпределението на сметките. Всеки си има определени съображения и навици – едни са по-спестовни и имат заделени пари, докато други харчат като за последно и дойде ли време за някоя екскурзия, теглят бърз кредит.

Ако се познавате отскоро с половинката си, като тръгнете на път, дори и за ден, може да научите много за това какво е отношението му към парите. Например чрез купуването на билетите – ако настоява да пътувате с влак, вместо с автобус, то най-вероятно цената на билета е от значение за него, а не толкова комфортът. След това по поведението му за таксите за забележителности и разходите, които имате по заведения, ще добиете по-пълна представа дали има склонността да си държи парите в кесията.

двойка, лодка,

По-пълно опознаване

Освен това дали цени парите или не, ако искате да научите повече за половинката си, си резервирайте почивка на хотел на някое приятно място. Докато се разхождате и разглеждате населеното място, в което сте отседнали, вечеряйки в ресторанта или в басейна, вие може да си говорите по най-различни теми и да научите онова, което ви интересува за другия. Така например, когато похапвате, той или тя ще ви каже, че не яде определени храни, може да спомене нещо за родителите си или лягайки си ще установите, че той/тя не може да спи на изгасено осветление или по-мек матрак.

Ако разпитвате твърде много гаджето си, рискувате то да не ви се обади след въпросното пътуване. Просто времето, което ще прекарате заедно, може да бъде използвано за най-различни неща, които да правите заедно и се опознаете по-добре. Не го пропилявайте.

Ново начало

Както казахме, когато двама души се карат от дълго време и вече я няма искрата помежду им, могат да се опитат да си върнат хармонията, като се отдадат на почивка. Избягвайки от проблемите и стреса у дома или на работното място, има вероятност партньорите да се преоткрият един друг. Разбира се, не е изключено и да се скарат и влошат отношенията си още повече. Но както казват: „Риск печели – риск губи!“.

пътуване, жена

Pixabay

Пътуване без половинката – най-голямото изпитание

Когато единият трябва да замине на командировка или пък се налага да посети родителите си без половинката, това подлага на изпитание връзката. Първото нещо, което се подлага на съмнение е доверието.

Много мъже не са сигурни дали партньорките ще им бъдат верни и постоянно ги проверяват по телефона. От друга страна има жени, които също са прекалено мнителни и могат да направят проблем на половинката си за това, че трябва да пътува по работа.

Когато ви се налага подобно пътуване, говорете открито с половинката, за да не се получат неразбирателства, които могат да ви разделят. Ако има доверие и разбирателство помежду ви, то то не би трябвало да ви раздели.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари