IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антиминимализъм в гардероба – тренд за лято 2021

6 юни 2021 12 00

Време е за по-смел стайлинг

IStockphoto

Близо една година модата като че ли не съществуваше за голяма част от света. Заради коронавируса и обявената пандемия, много от нас спряха да се интересуват от тенденции, а заради това, че си останаха вкъщи, им бе все тая какво ще облекат. А при тези, следвали строг дрескод, се получи обратното – заложиха на по-удобни дрехи и обувки, с което се появи и така нареченият карантинен стил. А той носи със себе си минимализъм – по-тъмни цветове, меки на допир текстури, носещи комфорт, изваяни силуети.

Спортните комплекти от горнище и долнище, плетените рокли, тениските и по-широките ризи, като че ли се наложиха постепенно като най-практичните за пандемичното ни ежедневие. Но сега, когато светът постепенно се връща към нормалния си живот, е време нещата да се променят.

След като месеци наред обличахме дънки и една тениска и не ни пукаше особено какъв стайлинг имаме, защото нямаше кой знае къде да се показваме, идва момент за по-смели модни избори. А и с настъпването на сезон пролет/лято 2021 разнообразието на модели става все по-голямо.

Антиминимализъм в гардероба – на какво да заложите?

1. Дрехи със зебров принт

Със сигурност ще откриете някоя стара дреха в гардероба, която е с тропически или флорален принт. Но за да се отървете от минималистичните рокли и тениски, ви трябва нещо по-различно. Експериментирайте, съчетавайки потник със зебров принт с пола или панталон с широки крачоли. Може да си купите и някоя рокля за топлите вечери на морето.

2. Дрехи с по-ярки цветове

Много известни личности ни показаха, че комплектите в яркорозово ще са истински хит не само за пролетта, но и през лятото. Освен По-широки сака, може да си вземете костюм от три части, например с къс топ. Или пък да потърсите някоя мидирокля във въпросния нюанс.

Въобще, забравете за тъмните дрехи и неутрални тонове. Извадете по-ярките дрехи, а ако не разполагате с подходящи, разходете се из магазините за нови находки.

3. Дрехи с ретро принт

Понякога гледате някоя шарена риза или рокля, като си казвате, че ви изглежда „бабешка“ и никога не бихте я носили. Но никога не казвайте това! Ето, това лято по-смелите принтове по дрехите ще са най-актуални.

Освен моделите със зебровидни шарки, които са задължителни, потърсете по-ефирни рокли или гащеризони, които приличат на бабините ви кърпи за глава или вратовръзките на мъжа ви. Също така артщрихите, които присъстват в маникюра, ще видим и по някои модели в гардероба.

4. Неон

Неоновите цветове присъстват при банските за лято 2021, но освен тях, трябва да имате и нещо друго подръка. Заложете на яркозелено или жълто за вашата нова визия. Комбинирайте кожен панталон с по-къс топ и неоново сако. Може да си купите и чехли в същия десен.

Ето и още идеи за вашия гардероб, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари