IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилът на звездите: Тейлър Суифт се вдъхнови от принцеса Даяна

16 ноември 2021 10 30

Изпълнителката пусна новия си стар албум Red

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На 12 ноември феновете на Тейлър Суифт получиха ранен коледен подарък.

Изпълнителката пусна презаписания си албум Red, който първоначално излезе на 22 октомври 2012 година. Няколко години по-късно обаче, Тейлър започва борба за старите си записи, след като компанията Big Machine Records е купена от Скутър Браун, който получава права над всичките ѝ проекти. По този начин Суифт не може да установи контрол над песните си, които след това са продадени за 300 млн. долара на частна компания, и затова решава да ги презапише.

Така първоначално се появи албумът Fearles (Taylor's Version), който е пуснат за първи път на 11 ноември 2008 година. В него се съдържат всичките оригинални песни, познати на публиката, но презаписани вече от порасналата Тейлър. Суифт заяви, че ще продължи с тази практика, докато не презапише всичките си шест албума, които е записала по времето си в Big Machine Records.

На 12 ноември беше пуснат и Red (Taylor's Version), който предизвика невиждано досега вълнение във фенската общност на Тейлър по целия свят. В този албум се съдържа 10-минутната версия на песента All Too Well, която се смята, че е написана за връзката между Суифт и Джейк Джилинхол. Двамата излизат за кратко през 2010 година. След раздялата им певицата създава албума Red, в който включва песните All Too Well и We Are Never Ever Getting Back Together.

Въпреки че Суифт никога не е потвърждавала, че пее за Джилинхол, тя разкри, че човекът, за когото пее, е чул парчетата и се е досетил за какво става въпрос. Споделя, че мъжът ѝ се обадил, за да ѝ каже, че е със смесени чувства, но със сигурност преживяването не е било лошо. „Беше сякаш разглеждам стар фотоалбум“, казал той. Суифт споделя, че думите му са били доста по-добри от обидите, лудите имейли и гнева, които е получила от друг мъж, за когото пее.

Пускането на 10-минутната версия на All Too Well беше съпроводена и от кратък филм с участието на Дилън О'Брайън и Сади Синк. Това накара феновете отново да започнат да се ровят в миналото, намирайки прилики между държанието на О'Брайън и това на Джилинхол, както и да разшифроват думите в песента.

„Роклята на отмъщението“

Целият този интерес към Тейлър Суифт и албума ѝ не беше само в социалните мрежи. Изпълнителката беше поканена във всяко едно вечерно шоу, за да разкаже какво всъщност се крие зад текстовете, какво е било чувството да заснеме кратък филм и има ли нещо вярно в спекулативните теории на почитателите ѝ.

В едно от гостуванията си Тейлър привлече вниманието не само с историите, но и с тоалета си. За участието си в предаването на Сет Майърс тя се появи с черна рокля без презрамки, която доста приличаше на тоалет от гардероба на принцеса Даяна. Дизайнът на певицата беше дело на Дейвид Кома и се отличаваше с дълги ръкави, остро деколте и бляскав колан.

Роклята веднага беше сравнена с тази, която принцеса Даяна носи през юни 1994 година. Тогава множество критици заявиха, че тоалетът е като отмъщение за принц Чарлз, който в същия ден призна, че е изневерявал на съпругата си с Камила Паркър-Боулс. Изборът веднага беше наречен „Роклята на отмъщението“ и остана един от най-разпознаваемите за Даяна.

„Вижте „Роклята на отмъщението“, „Тейлър Суифт носи своята версия на „Роклята на отмъщението“, „Ерата на отмъщението на Тейлър Суифт“, беше само част от написаното в социалните мрежи. Феновете се надпреварваха да поздравяват певицата за избора ѝ и заявиха, че това е само началото от новата ера на Тейлър.

Модният избор на Суифт беше описан и като лек намек към Скутър Браун, след като Red е вторият албум, който певицата презаписва. Музикалният мениджър, който стои зад Джъстин Бийбър, Ариана Гранде и Деми Ловато, получи права над записите на Тейлър през юни 2019 година. След това той ги продаде за 300 млн. долара.

Според Суифт, тя се е опитала да откупи правата върху записите си, но Браун ѝ е предложил сделка, в която я е задължавал да не разкрива детайлите по новия договор. Певицата допълва, че мениджърът никога не е дал точна цена на екипа ѝ и никога не е искал да продаде записите. „Именно затова не мога да продължа да работя с теб. Жалко е, че няма да мога да помогна за развитието на тези проекти и ме боли, че ще бъда далеч от музиката, която създадох през последното десетилетие, но това е жертва, която съм склонна да направя, за да държа Скутър Браун далеч от живота си“, написа Тейлър в отворено писмо.

Приятелска подкрепа в SNL

След като обиколи всички вечерни шоута, Тейлър Суифт се превърна и в музикален гост в Saturday Night Live. Към нея се присъединиха известните ѝ приятели, както и едно от бившите ѝ гаджета.

@taylorswift

OH NO @selenagomez #snl #swifttok

♬ Oh no my bestie is a bad b - Luke Franchina

Изпълнителката публикува видео в TikTok, на което се вижда, че зад кулисите си почива заедно с най-добрата си приятелка Селена Гомес. Преди това пък Тейлър влезе в залата на SNL с Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс. Актрисата ще режисира и е помогнала за написването на сценария на ново видео на Суифт. Кара Делевин и Аня Тейлър-Джой също бяха сред гостите.

Това, което приятно изненада феновете, беше появата на Софи Търнър и Джо Джонас. Изпълнителят беше гадже на Тейлър от юли до октомври 2008 година. Според Суифт, Джо е прекратил отношенията им чрез 27-секундно обаждане. Феновете смятат, че песните Mr. Perfectly Fine и You All Over Me са именно за отношенията между двамата.

Всичко това обаче вече е в миналото. През 2015 година изпълнителите бяха забелязани заедно с приятели по време на наградите на Billboard. Оттогава и Тейлър, и Джо са продължили напред и в момента се намират в щастливи взаимоотношения с други хора. Джонас е женен за Софи Търнър, с която имат едногодишна дъщеря Уила, а Тейлър е във връзка с актьора Джо Алуин.

Любимият на Суифт обаче не успя да дойде на гостуването ѝ в SNL, тъй като в момента снима новия си филм The Stars at Noon.

На върха

Само няколко часа след пускането на Red (Taylor's Version), той успя да счупи няколко рекорда в Spotify. Според говорител на музикалната платформа, това е бил най-слушаният женски албум за ден в цялата история на приложението. Междувременно Тейлър се превърна в най-слушаната жена за ден в историята на Spotify.

Ще видим дали този рекорд ще падне, след като Адел пусне своя албум „30“ на 19 ноември.

Red (Taylor's Version) вече е достъпен във всички музикални платформи, а песните могат да се използват и като музикален фон на клипове в TikTok.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари