IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездна мода: Кристен Стюарт прикова вниманието в Монте Карло

10 май 2022 12 30

Тя на дефилето на Chanel

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След двугодишна пауза, при която модните ревюта в реалния живот станаха дигитални и оживяха чрез видео презентации, феерията на модната колекция Cruise най-накрая се завърна в целия си блясък. Chanel стартира сезона с грандиозно шоу в Монте Карло, което не беше за изпускане.

Разположено в рамките на емблематичния хотел Monte-Carlo Beach, шоуто на френската марка използва цялата дължина на плажа и кея, за да я превърне в подиум, около който да се съберат около 400 звезди, модни критици и приятели на Chanel, които да наблюдават колекцията от шезлонгите или шикозните кабани. Присъстваха всички от принцеса Каролайн от Монако до Ванеса Паради и Кристен Стюарт.

Моделите показаха най-новите модни творения на Вирджини Виард, които заслужиха аплодисментите на гостите. Отвъд вечния блясък и ултраексклузивността, с които е известно Монако, колекцията на Chanel е вдъхновена от най-голямото събитие в Княжеството – Формула 1. Помислете за гащеризоните на пилотите, но направени от елегантна коприна и пайети, графични шахматни модели, изобразени в туид, и дори от време на време бейзболна шапка и каска с марка Chanel.

Емблематичното казино „Монте Карло“ също може да се похвали, че е било включено в колекцията. То бе под формата на миниатюрна чанта, наподобяваща слот машина. Други забавни и летни препратки включваха чанти, наподобяващи плажни топки, тенис ракети, чипове за покер и кутия за лед. Обувките, от друга страна, бяха вдъхновени от балетистите на Монте Карло и включват черни сатенени чехли, украсени с тънки катарами с диаманти.

Според модните критици, присъстващи на шоуто, цялостната атмосфера е била безгрижна като в мързеливите летни дни, прекарани на плажа, край басейна, на лодката или на тенис кортовете – дейности, до болка познати на живеещите в Монако.

Френската марка се радва на дълга и забележителна история с Княжеството, красиво заснета от София и Роман Копола в трейлър преди шоуто, включващ архивни изображения на Коко Шанел, кампании на Карл Лагерфелд и спомени за Грейс Кели, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън, които се наслаждават на времето си на френската Ривиера.

„За мен Монако е въпрос преди всичко на чувства. Това са Карл, Каролайн, Шарлот“, казва Виард. Допълва, че Лагерфелд винаги е мечтаел да направи дефиле в хотел Monte-Carlo Beach, откъдето може да се види и неговата вила.

Кристен Стюарт – в центъра на вниманието

Като изключим професионалните модели, показващи новата колекция на Chanel, погледите на критиците бяха привлечени и от Кристен Стюарт. Тя се появи на шоуто и за пореден път наруши модно правило, показвайки че не се влияе от нормите и тенденциите.

От всички основни неща, които не трябва да се правят в модата, носенето на чорапогащник и обувки с отворени пръсти е близо до върха. Правилата обаче са създадени, за да бъдат нарушавани, а Кристен Стюарт е един от малкото хора, на които това им се отдава идеално.

Кристен Стюарт

Снимка: Getty Images

За присъствието си на дефилето на Chanel, актрисата избра тоалет, който противоречи на традиционната модна книга, но ние нямаме нищо против. За случая Стюарт носеше черно-бяла минирокля с пайети на кестеняви и тъмносини райета. Тя завърши визията с прозрачен черен чорапогащник и черни токчета на платформа с отворени пръсти.

Актрисата прибра русата си коса на лъскава опашка и балансира визията с тъмна очна линия и безцветен гланц за устни. Разбира се, годежният ѝ пръстен, даден от приятелката ѝ Дилън Майър, беше единственият аксесоар, който Стюарт носеше.

Кристен Стюарт

Снимка: Getty Images

Кристен е представител на Chanel от 2013 година и е лице на колекцията гримове. Тя често поздравява марката за създаването на прекрасните ѝ тоалети за червения килим. Стюарт беше облечена от френската модна къща и за наградите „Оскар“ тази година, където отново наруши модните правила и се появи с къси панталони и бяла риза.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари