IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода пролет/лято: Последвайте примера на френските момичета

23 май 2022 12 30

Франция и мода са като два синонима

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Концепцията за френски стил е невероятно привлекателна за жените по целия свят и то с причина. Французойките имат уникалната способност да се обличат по начин, който е практичен, но безспорно е шик от главата до петите. 

В последно време в социалните мрежи се появиха редица тенденции, вдъхновени от различни култури и десетилетия. Така се натъкхнахме на т.нар. стил "крайбрежна баба", който виждахме в романтичните филми преди години. Сега обаче попаднахме на нещо малко по-съвременно и подходящо за младите дами, вдъхновено от меката на модата - Франция. 

Тенденцията се казва "Стилът на френско момиче" и набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Разбира се, всичко започна от TikTok, където различни потребители показват своя стил, вдъхновен от френската култура и начин на обличане. Любовта към тенденцията е напълно разбираема, тъй като Франция има дълга история с модата и е източник на идеи от дълги години. 

През XVI век крал Луи XIV се стреми да направи Франция епицентър на европейската мода. Собственият му стил е бил пъстър, екстрентрицен и сложно комбиниран - ярък контраст със строгостта на дизайна на дрехите в много съседни нации, като Испания. 

Екстравагантният вкус на Мария Антоанета към модата век по-късно затвърждава ролята на Франция като модна столица на света. Тя назначава шивачката Роуз Бертин, която създава пищни рокли и бляскави тоалети. Скоро облеклото облеклото започва да се превръща в символ на богатство и статус. 

XX век въвежда нова реколта от дизайнери. Франция става известна с това, че произвежда най-известните таланти в свъвременната модна индустрия. Коко Шанел, Кристиан Диор и Юбер дьо Живанши се считат за трима от най-влиятелните модни лица в света и всички те са родом от Франция. Две годишни Седмици на модата в Париж пък определят тенденциите за следващата година. 

Освен това дамите във Франция започват да се учат на моден етикет от ранна детска възраст. Дори да не са привлечени толкова много от модата, те все пак знаят как да създават елегантен и класически стил, който никога не е скучен. Именно затова "Стилът на френско момиче" е популярен и до днес, като ще бъде една от тенденциите за пролет/лято 2022. 

Стилът на френско момиче

Стилът на френското момиче не е труден за изпълнение и не е недостижим. Това е нещо безпроблемно, класическо, безгрижно, готино, но не и натрапчиво. Тази тенденция е свързана с намирането на правилния баланс между това да изглеждате елегантно и свободно по едно и също време. 

Не се налага носенето на смели нюанси, екстравагантни бижута или скъпи марки. Вместо това, стилът на френското момиче е свързан с избора на страхотни материи, универсални елементи, които работят добре заедно и пасват на всичко. Ключът към този стил е в това да съчетаете дрехите правилно и да добавите само малък детайл, който да завърши цялата картинка. 

Стилът на френското момиче е труден за дефиниране, но повечето французойки биха казали, че всичко е свързано с постигането на елегантност без усилия. Той се състои в това да изглеждате перфектно без да прекарвате твърде много часове пред огледалото. Френският стил е свързан с това да излъчвате увереност с дрехите, които носите. 

Как да следвате тенденцията?

Изградете гардероб от надежни основни дрехи, с които да създадете солидна основа за всяко облекло. Избягвайте артикули или аксесоари с лого на марка върху тях. Не следвайте всяка тенденция, освен ако наистина не вярвате, че тя ще издържи на времето и си заслужава инвестицията. По-добре да отделите повече пари за качествени материи, вместо да съжалявате за опропастените си дрехи след едно изпиране. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @zphirine_blanchet

По същество, стилът на френското момиче е просто подобряване на красивата и уверена жена, която вече сте, без да привличате твърде много внимание към себе си!

Какво да добавите в гардероба си за пролет/лято 2022?

Във Франция пролетта означава непредсказуемо време, затова френските момичета имат специфични основни тоалети за пролет/лято. Обикновено прогнозата, както и при нас, е доста непредсказуема и капризна, като може да получите както топли и слънчеви дни, така и дъждовни и студени. Затова ви трябват няколко основни елемента, които да включите в гардероба си и да бъдете подготвени за всеки момент. 

Малка черна рокля

черна рокля

Снимка: Pixabay

Перфектна за толкова много поводи, малката черна рокля е класиката, която си заслужава да повторите отново и отново. Това е основен артикул в гардероба на френските дами, така че не се колебайте да го добавите и в своя. 

Райета

плажна рокля,

Снимка: iStock

Райетата са типична част от френския стил. Независимо дали ще бъдат върху рокля, панталон, риза или тенска, те са задължителни както за пролетта, така и за лятото. Плажните снимки са още по-забавни и красиви, ако на тях носите тоалет на бяло-сини райета, намеквайки за моряците.

Бяла риза

бяла риза,

Снимка: iStock

Класическата бяла риза може да бъде комбинирана с всичко от дънки до къси панталони. Тя е подходяща за всеки сезон и не изисква твърде много чудене пред огледалото. 

Блейзър

блейзър istock

Снимка: iStock

Понякога пролетта и лятото могат да ни изненадат с малко по-ниски температури от обичайното. Затова трябва да имам под ръка нещо, с което да се стоплим, но не и да прегреем. Блейзърите са чудесно решение в този случай, като едновременно с комфорта на топлината, те предлагат елегатно допълнение към всеки тоалет. 

Дълги летни рокли

лятна рокля,

Снимка: iStock

Разбира се, през по-голямата част от времето лятото предлага високи температури, които заслужават нещо по-леко и прохладно. Затова се насочваме към летните рокли. Въпреки че тук говорим за дължина до земята, не мислете, че това ще ви накара да прегреете. Всъщност, този стил дрехи са чудесни за лятото, защото предлагат едновременно прохлада, но и запазват по-голямата част от тялото ви скрита от слънцето, предпазвайки ви от вредните UV лъчи. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Пешо от Нови хан ( преди 1 година )
Много ша с радвам млади гаджета да тръгнат в горещините само по прашки
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар