IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоари 2022 - значимата брошка на кралица Елизабет

26 май 2022 10 30

Монархът я избра за шоуто Chelsea Flower

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет има впечатляваща колекция от брошки, но преди няколко дни избра една с особено сантиментално значение, която рядко носи. 

В понеделник, 96-годишният монарх присъства на ежегодното събитие Chelsea Flower, пристигайки с голф количка и носейки рокля с флорален принт, комбинирана с ярко розово палто. В допълнение към познатите ни перлени колиета, с които кралицата не се разделя, тя допълни визията с прекрасна брошка от сапфир, диамант и рубин, оформени в две цветчета. Аксесоарът носи специално значение за кралицата, тъй като й е подарен от родителите й - крал Джордж VI и кралица Елизабет, кралицата майка - за 19-ия й рожден ден.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Въпреки че брошката е много рядко носена от Елизабет, тя я избира за специални поводи, включително за фотосесия в Бъкингамския дворец с бебето принц Чарлз през 1949 година. Тя също така слага аксесоара за друго флорално шоу - Floriade Flower Festival - през октомври 2011 година. Тогава кралицата е на обиколка из Австралия и носи лилава рокля с лилаво сако и шапка. 

Според книгата "Бижутата на кралицата" от Лесли Фийлд, подаръкът за рождения ден е включвал брошката, както и чифт обеци във формата на цветя. Последните обаче не са виждани от феновете в продължение на години. 

Придружена от роднини - включително сина си принц Едуард и съпругата му Софи, графиня на Уесекс, внучка си принцеса Беатрис и съпругът й Едуоардо Мапели Моци - кралицата беше разходена из изложби, отбелязващи нейните исторически 70 години на трона по време на Chelsea Flower show. Прочутото шоу беше отменено през 2020 година поради COVID и отложено с няколко месеца през 2021 година. 

Софи и

Снимка: Getty Images

Проектирана от Саймън Лисет, новата изложба включва стоманена рамка, оформена в познатия контурн на портрет на кралицата, използван върху марките на Обединеното кралство. Рамката съдържа 70 саксии от теракот, заобиколени от по-малък силует на Елизабет, изработен от зеленина. 

Монархът се усмихваше, докато обикаляше из изложбата в голф количката си. Според The Sun, кралицата е била превозвана в нова луксозна количка за голф, захранвана с батерии, на фона на продължаващите й проблеми с мобилността. "Направени са корекции за комфорта на кралицата", заяви пък говорител от Бъкингамския дворец.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Други забележителни инсталации, показани пред кралските особи, бяха Градината на благотворителния фонд на Кралските военновъздушни сили, която почита битката за Великобритания по време на Втората световна война и празнува подкрепата на благотворителната организация на персонала на RAF, ветераните и техните семейства в продължение на повече от 100 години. 

На друго място, градина, създадена от благотворителната организация за психично здраве Mind, предоставя колоритно и спокойно място за свързване на посетителите един с друг. След изложбата, тя ще бъде преместена в местен клон на Mind, осигуряващ екотерапия за хората с проблеми в областта на психичното здраве. 

Следващата седмица ще бъде изключително емоционална за кралицата, тъй като започват съществените празненства по случай Платинения й юбилей. Всичко ще започне с традиционния парад Trooping the Color на 2 юни

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари