IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – забавният тренд, любим на звездите

19 юни 2022 13 30

Той се нарича „модерна баба“, но няма нищо общо с възрастта

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Крайбрежна баба ли сте? Според потребителката в TikTok Лекс Николета, ако обичате филми на Нанси Майърс, крайбрежните моменти, рецептите и готвенето, уютни интериори и стари книги, може да сте, въпреки че нямате внуци. По-скоро това е термин, измислен от Николета, за да опише този специфичен, предизвикващ радост начин на живот и модна естетика, който превзема социалните мрежи през последните месеци. Където и да се обърнете, изглежда, че всеки се е запасил с бежови пуловери и сламени шапки с широки периферии.

@lexnicoleta GRAN EXPLAINED #coastalgrandmother ♬ This Will Be (An Everlasting Love) - Natalie Cole

Но какво става, ако не си падате точно по този стил?

Ами ако всъщност се наслаждавате на аспекта на релаксация, уютно облекло и тенденциите на панталони от 2022 година, но също така жадувате за ярки цветове, пайети и малко разнообразие в гардероба? Значи сте част от тенденцията „модерна баба“, която е подобна на „крайбрежната баба“, но с малко повече живи нюанси и стилове.

Докато иконите на стила на крайбрежната баба са Опра и Даян Кийтън, стилът на модерната баба клони повече към актьорския състав на „Златните момичета“ и „Гувернантката“. В много отношения крайбрежната баба се свързва с домакинските задължения, организацията и четенето на книги. Модерната баба, от друга страна, е ексцентрична. Тя обожава всякакви парфюми и не може да устои на шопинга. Обича да се облича в различни тоалети и да има изящни обеци.

Говорейки за модния аспект, комфортът все още е приоритет и при „модерната баба“, но тази естетика съдържа повече усет. Плетените пуловери, панталоните и широките якета са основни неща, но вместо светли неутрални цветове, предпочитанията тук включват щампи, металик и бляскави детайли. Аксесоарите са задължителни – шалове, обеци и забавни портмонета.

Знаменитостите вече започнаха да следват тази тенденция, като ни дават няколко идеи, които можем да заимстваме.

Допълващ се тоалет

Аманда Сайфред

Снимка: Getty Images

Говорим както за панталони, така и за поли, като последните може да са с макси дължина. Ключът е да намерите дрехи, които не са класически, независимо дали са в дързък цвят, като дантеления избор на Аманда Сайфред, или включват закачлив принт и детайли.

Бляскави материи

Елизабет Олсън

Снимка: Getty Images

Модерните баби са привлечени към лъскавите материи. Можем на 100% да си ги представим облечени в тоалета на Елизабет Олсън, когато имат важна семейна среща. Визията на Armani Couture едва ли е по силите на всеки от нас, но в търговската мрежа може да намерите подобни тоалети, които със сигурност ще са на по-достъпни цени.

Удобство

Елса Хоск

Снимка: Getty Images

Гардеробите на модерните баби съдържат редица от широки дрехи, но в същото време тези жени винаги изглеждат перфектно. Елегантният комплект на Елза Хоск с поло е задължителен, както и мокасините и квадратната чанта.

Пайети

Камила Мороне

Снимка: Getty Images

Без пайети не може да следвате тенденцията на модерната баба. Тази жена обича да се облича, а пайетите са особено елегантни. Камила Мороне изглеждаше чудесно на наградите „Оскар“ тази година, като изрязаните участъци правят тоалета ѝ още по-модерен.

Жилетки

Габриел Юниън

Снимка: Getty Images

Жилетките са основен елемент в гардеробите на множество дами, но тези, които следват примера на модерната баба, обичат причудливи цветове, животински щампи, скъпоценни камъни и кожени материи. В комплект с тези кафяви панталони, Габриел Юниън попада точно в модата за тази година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари