IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шапки за лято 2022 – 5 тенденции, които да пробвате

25 юни 2022 13 30

Ето кои модели ще носим

IStockphoto

IStockphoto

Шапки – обичате ли да ги носите? С идването на горещините, те са задължителна част от гардероба на мнозина. Освен модела „идиотка“, който е истински хит през последните няколко месеца, има още няколко, които ще са на мода за лято 2022.

Ако искате да промените малко своята лятна визия, то задължително си купете актуален аксесоар. Например шапка. Тя не е само за плажа или излета в планината. В последно време я виждаме като част от много нестандартни аутфити.

Ето пет задължителни модела летни шапки, които да изпробвате скоро:

1. Идиотка

Тези шапки бяха актуални преди повече от 10 години. Тогава се появи така наречената Y2K вълна. Тъй като тя отново е на мода, може да извадите някои неща, които сте носили в миналото.

Идиотката, както я наричат, вече не е само едноцветна. За лято 2022, по нея ще има множество шарки. Емотиконки, надписи, плодове и зеленчуци, както и безброй пъстри принтове, ще красят новите модели.

Мнозина залагат на шапки с флорални мотиви или пък шахматен принт.

2. Бейзболна

Класика, която никога не бива да изхвърляме. Независимо дали отивате на разходка в парка или на кафе с приятелка, може да добавите бейзболната шапка към вашия ежедневен аутфит.

Може да съчетаете по-широки панталони или дънки с тениска и този популярен модел шапки. Те отиват и на миди рокли с тропически щампи.

3. Широкопола

шапка, IStock

IStock

Този модел е продължение на типа идиотка. Прилича много на градинарските и рибарските, предпазващи от слънце. Освен това, той се вписа чудесно в естетиката на популярния за сезона стил „модерна баба“.

Миди рокли в бохо стил, дънков гащеризон или обикновен, са нещата, с които да съчетаете широкополата шапка.

4. Каубойска

Сламените шапки се търсят почти всяко лято. Има най-различни техни вариации. Освен тези в бежово, които са номер едно, черните също не са за подценяване.

Класическата широка периферия предпазва от силното слънце навън. И освен за плаж, може да се носи за по-небрежна визия.

5. Федора

Моделът, който е с вдлъбната горна част, най-често е от слама. Това лято, от множеството шапки, най-актуална ще е тази от 20-те години. И макар някои да предпочитат по-широките периферии, тези с по-късите се препоръчват от модните експерти.

Ето и още идеи за вашия летен гардероб, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари