IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода – пуловери и жилетки в ярки цветове

4 ноември 2022 12 30

Допаминовото облекло все още е актуално

IStockphoto

IStockphoto

Пуловери и жилетки в ярки цветове са онова, което трябва да имате в гардероба си според новата есенна мода. Те са част от така нареченото допаминово облекло, което се появи в разгара на пандемията. То бе продиктувано от необходимостта да ни забележат след като приключи социалната изолация.

Когато плетивата отново са част от ежедневния ни аутфит, е време да се разходим из магазините. И освен с пуловери, жилетки и поло с нюансите на есента, да си изберем нещо по-смело. Защо не в по-ярки тонове?

Неутралната естетика бе хит през лято 2022, но тази есен този тренд отстъпва място на по-пъстрите тонове и повече шарки.

Есенна мода – какви са тенденциите при плетивата?

Цветни джобчета и отделни парчета, звезди, райета, множество флорални мотиви... Това са само част от нещата, които ще красят много пуловери, жилетки и пухкави топове този сезон. Колкото по-ярки са те, толкова по-добре, за да се набиват на очи. Така дори и да имате панталон и блузка в сиво или черно, ще разнообразите визията си, мятайки едно такова парче отгоре.

Jacquemus например избира розовото като свой любим тон за сезона, а Stella McCartney набляга на по-забележителни плетки в по-пъстри тонове. Освен новите дизайни, в които може да забележим усмивки, маргаритки и анимационни герои, някои по-ретро плетива също ще са търсени. Например пуловери и жилетки от по-мъхести материи, някои от които с лек буфан ръкав, дебела яка и шарен флорален принт.

Модни съвети за есента: 9 дрехи, които да включите в гардероба си

Есенна мода – Дуа Липа с идея за жилетка

Пуловер, жилетка, рокля... С какво да ги комбинирате?

Може да се каже, че някои модели, които имат за цел да повишат настроението, са вдъхновени от стила през 70-те, когато съчетанието между оранжево и розово бе доста актуално. Разбира се, наред с цветята по пуловери и жилетки, ще видим и така наречената шахматна дъска. Ще има и нещо като рисунки върху плетивата, създадени от материали от различни текстури.

Ето няколко пуловера и жилетки в този стил, които да изпробвате:

1. Неоново розово

Тук акцентът е върху цвета на овърсайз жилетката. Той е неоново розово, което виждаме навсякъде след излизането на така наречения Barbiecore тренд в гардероба.

Жилетката е по-дълга, плетена, като е украсена с две звезди – на левия и десния ръкав.

2. Цветя на розов фон

Въпросният дизайн бе актуален през 70-те и 80-те. Като сега отново се завръща и дава път на бабините пуловери. Те са изплетени на машина или на ръка, с различни мотиви по тях, като най-популярният е този на цветя.

3. Пуловер/ жилетка на точки

Ето как едно плетиво с неутрален тон може да повдигне настроението ви. Това може да стане, ако по него има пъстри точки в различни цветове като жълто, червено, зелено и оранжево.

На пазара тази есен има и много други пуловери/жилетки, които са с основен ярък цвят, съчетан с друг такъв под формата на малки плетени топчета.

4. Тиквена жилетка

Яркооранжевото, подобно на това на тиквата, която баба ви пече във фурната, е предпочитано за плетива този сезон. Има много жилетки, които са с дълбоки или по-малки джобчета. Те са в други тонове като неоново розово и жълто (както е в случая). При някои може да има по няколко реда от тях и на ръкавите.

Разбира се, има и друг вариант – една жилетка да е в по-незабележим цвят, като нейните джобове просто са в яркожълто, розово или оранжево.

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари