IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода - 10 задължителни неща в гардероба

27 май 2023 18 00

От какво имате нужда за по-топлото време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лято? Да, следващият сезон би трябвало да е точно лятото, но времето навън ни кара да си мислим, че сме се запътили към зимата. Нетрадиционните за май метеорологични условия насочват емоциите ни по-скоро към есенно/зимния период, а не към пролетно/летния, в който всъщност се намираме. Въпреки мрачното, дъжовно и дори леко студено време, ние сме решени да посрещнем лятото подобаващо и затова трябва да се подготвим от рано. 

Модата носи много лица. И когато говорим за ежедневна мода, към която много от нас се присъединяват, наистина има две основни идеологии или субкултури, които управляват навиците за обличане. Тези две различни, и привидно противоположни, модни системи са както следва - едната следва тенденциите, а другата е устойчивата, която се гордее с неподвлаността на времето и никога не прекалява със залитането по временни стилове. 

Въпркеки че е забавно и разнообразяващо да се изпробват нови тенденции, покани в социалните мрежи, има нещо удовлетворяващо и успокояващо в изграждането на устойчив гардероб, базиращ се на класически дрехи, неподвластни на времето. 

Навлизайки в лятото, винаги е лесно да бъдем повлечени от най-новата тенденция, но тази опция не винаги изглежда реалистина за бюджета на всеки. Ако вместо това искате да добавите към летния си стил по по-внимателен начин, който е по-малко вероятно да ви даде излишък от дрехи, тогава възприемането на манталитета за капсулен гардероб е вашето решение. 

Лятна мода - 10 задължителни неща в гардероба

1. Дънкови шорти

дънкови шорти,

Снимка: iStock

Когато си помислим за лятото, моментално се сещаме за дънковите шорти. Напълно вярваме, че денимът ще бъде основна част от ежедневната мода още дълго време и същото важи за по-късите стилове през по-топлите месеци. Въпреки че силуетите, дизайнът и дължините може да се променят, основен чифт, който се отличава с по-светъл цвят и дължина, която не е твърде къса, нито твърде дълга, почти несъмнено ще надделее над променящите се с времето тенденции.

2. Бял потник

бял потник

Снимка: iStock

Звучи ли ви твърде банално? Добре! Така и трябва. Лесно е да напълните пазарската си количска със скъпи и модни артикули, но фактът е, че понякога най-доброто решение за пазаруване, което може да вземете, е толкова елементарно, че дори не подозирате за него. Белите потници са едновременно олицетворение на вечността и дефиниция за универсалност. Комбинирайте ги с къси панталони, поа, дънки, блейзър или жилетка. Ограниченията тук липсват.

3. Ленени панталони

ленени панталони,

Снимка: iStock

За някои от нас по-топлите месеци се равняват на ежедневни битки с жегата и прегряването на тялото, особено ако трябва да сме по-официални за офиса или работна среща. Тук на преден план излизат ленените панталони. Те не само са класически за лятото, но са леки и много удобни. Също така предлагат необходимата прохлада, но в същото време са точно толкова официални, колкото ви трябва.

4. Неутрални сандали

сандали на

Снимка: iStock

Ако сте инвестирали в изграждането на капсулен гардероб, тогава наистина имате нужда от чифт неутрални сандали. Те вървят буквално с всичко. Когато става въпрос за стил, изберете един чифт, който най-адекватно отговаря на начина ви на живот. Сандалите с ток са страхотни за офиса или среща с приятелки, докато плоските подметки са по-практичен вариант за разходка до магазина или в парка.

5. Бански

Увереността никога няма да излезе от мода. Въпреки че със сигурност трябва да цените тялото си през всички етапи от живота, знаем, че това е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи и че неподходящият бански не помага. Намирането на перфектен бански ще бъде различно за всеки, въз основа на различните форми на тялото и лични предпочитания. Търснето може да не е лесно, но си заслужава. 

жена, диня,

Снимка: iStock

Когато търсите бански за повече от един сезон, фокусирайте се върху класическите цветове и модели. Черните нюанси винаги ще бъдат ласкави и стилни, а винтидж вариациите, като цял бански с колан, издържат на годините и смяната на тенденциите.

6. Тъкана чанта

плетена чанта

Снимка: iStock

Чантите от рафия заемат специално място сред летните тенденции. Те са толкова практични, но същевременно притежават невероятната способност незабавно да издигнат облеклото ви с едно ниво нагоре. Друг показател за тяхната безвремие е включването им в редица модни тенденции, от крайбрежната баба до cottagecore, mermaidcore и крайбрежната каубойка. Фактът, че всички тези тенденции се връщат към чантата от рафия, говори за нейното място като класически летен продукт.

7. Бяла риза

бяла риза,

Снимка: iStock

Леката риза с копчета може едновременно да служи както като прекрасна опция в офиса, така и като шикозно прикритие през деня на плажа. Съчетайте я с произволен брой артикули, споменати в този списък, за да се почувствате стилни и елегантни.

Лято 2023 - дрехите на една кука пак са на мода

Каубойски ботуши – перфектни за пролетта и лятото

Бански 2023 – какви модели ще носим това лято?

8. Перлени бижута

перли iStock

Снимка: iStock

Цитирайки безсмъртните думи на Джаки Кенеди, "Перлите винаги са подходящи". Тези бижута могат да издигнат небрежния външен вид точно толкова, колкото и официалното облекло. Въпреки че перлите като огърлица за по-често предпочитан вариант, те са също толкова красиви и стилни под формата на гривни и обеци.

9. Лятна рокля

лятна рокля,

Снимка: iStock

Трудно е да се говори за лятна мода, без да се спомене класическият сарафан. Той не само е удобен в жегата, но и е подходящ за множество поводи, защото може да подвигне самочувствието ви дори в най-лошия ви ден. Когато обмисляте модели, които да издържат на времето, помислете за нещо познато. Класическите шарки, като каре, са безопасен избор при летния шопинг. Семплият бял сарафан е друга основна част, която всяко момиче трябва да има в гардероба си.

10. Ленен блейзър

блейзър, мода,

Снимка: iStock

Ако сте от хората, които се завърнаха в офиса след изолацията, трябва да имате поне един ленен блейзър в летния си гардероб. Професионалната кройка, съчетана с подходящата за лятото материя, е прекрасна комбинация, която може лесно да се оформите както с рокли, така и с летни топове. Докато неутралният цвят ще осигури класическа визия, що се отнася до опциите за комбиниране, тъмносиньото и градинският цвят също са чудесни за лятото, като същевременно ви позволяват повече креативност в цветовете.

За още новини и тенденции от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари