IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота по време на карантина! Как да си направим маска за лице?

9 април 2020 17 30

Козметичката на Ева Мендес и Хали Бери с ценни съвети

Снимка: iStock

Дните на социална изолация се увеличават и вече много хора започват да се чудят какво да правят вкъщи. Някои се обърнаха към готвенето, други изпълняват предизвикателства от приятели, а трети четат книги и гледат филми.

Трудностите обаче идват, когато трябва да помислим за визията си и как да се грижим за нея. Тъй като е препоръчително да стоим вкъщи, идва моментът, в който трябва да сме изобретателни. Кожата ни се нуждае от специално внимание, независимо дали искаме да премахнем подпухналостта на лицето, или просто да си придадем по-свеж вид.

маска за

Снимка: iStock

На помощ идва една от най-известните козметички отвъд океана, която споделя своите съвети за грижа за кожата. Олга Лоренчин работи със звезди като Ева Мендес, Хали Бери, Ейми Адамс и Джесика Бийл. Тя разкрива как може да си направим маска за лице съвсем сами и то вкъщи.

„Сега е времето за домашните маски за лице. Тъй като нямаме друга работа, трябва да се погрижим поне за визията си“, казва тя пред „E!News“. Добавя, че е хубаво да правим подобни процедури поне веднъж седмично, за да може кожата ни да изглежда чудесно.

И тъй като в момента нямаме голяма възможност да отскочим до близкия козметичен магазин, Лоренчин споделя, че е много лесно да си направим маска от нещата, които имаме в кухнята си.

Маска за лице за суха кожа:

„Един яйчен жълтък, смесен с половин чаена лъжица зехтин и малко мед“, препоръчва козметичката. Тя добавя, че с тези съставки се получава маска, която подхранва кожата и я хидратира.

Маска за лице за мазна кожа:

„Разбийте с вилица 1 яйчен белтък, добавете няколко капки лимон и нанесете върху мазна кожа или такава, която е склонна към акне“, казва Лоренчин. Тя заявява пред „E!News“, че това ще помогне да се стегнат порите и да се премахнат мазнините.

маска за

Снимка: iStock

Експертът обяснява, че е добре да нанесете маската върху чиста кожа, независимо дали тя е мазна, или суха, и след това да запарите малко лицето си. Това ще засили още повече свойството ѝ и ще хидратира лицето. За да се грижите добре за визията си, Лоренчин съветва да изхвърлите всички козметични продукти, които стоят в шкафа ви повече от 6 месеца.

„Всички тези продукти, които просто си стоят у вас, трябва да бъдат изхвърлени. По-добре е да купите нови, отколкото да навредите на кожата си“, казва тя пред „E!News“.

Ако кожата ви се нуждае от професионална грижа, Лоренчин съветва да потърсите специалист, който може да ви даде съвети онлайн. Не излизайте от вкъщи и не търсете отворени козметични салони, за да предпазите себе си и околните от разпространението на коронавируса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари