IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 идеи за маникюр на къси нокти

9 април 2020 08 30

Използвайте дребни залепящи се декорации

Pixabay

Как поддържате ноктите си по време на пандемията? Освен че трябва да се погрижите за кожичките и да почиствате мръсотията, препоръчително е да държите ноктите по-къси, за да се предпазите от коронавируса. Гел лакът, който е останал по плочката, също трябва да бъде премахнат, а ако пък решите да си сложите само лак, то трябва да обърнете внимание на хигиената.

Все повече жени споделят как украсяват ноктите си по време на изолация. Дори ако напишете хаштага #quarantinenails в Instagram, ще видите най-различни идеи, реализирани в домашни условия.

Как най-лесно да си направите маникюр у дома?

За да подобрите настроението си и да се разведрите от работните задължения и тези в кухнята, може да пробвате тези семпли дизайни за къси нокти:

Звезден

Много лесен за изпълнение. Ако разполагате с по-нежен нюд лак, лакирайте ноктите си и използвайте дребни звездички, като поставите по 1-2 на нокът.  

Какъвто и лак да поставите, може „да избягате“ от скуката като украсите всички нокти или част от тях с нежните звездички. 

Облачен 

Рисуването на облаци по ноктите е една от тенденциите за 2020 г. Дори и да не посетите маникюрист, може да си ги направите сами вкъщи. Първо трябва да нанесете един слой светлосин лак за основа, после с по-тънка четка да нарисувате 2-3 облачета, разположени на различни места. 

Ако сте по-сръчни, пробвайте така наречения омбре ефект – първо лакирайте ноктите със синьо. След това отрежете парченце гъбичка за миене на съдове и в края му сложете светлорозов цвят. С леко потупване нанесете на върха на нокътя, за да се получи преливането между двата цвята. После направете облак чрез шаблон или тънка четка. 

Лунен 

Така нареченият още маникюр „половин луна“ също е много актуален, като става много лесно в домашни условия. 

Може да поставите основата в избрания от вас цвят и отгоре да направите полукръг – в основата на нокътя. Той трябва да е в различен нюанс. 

Надпис

Тази идея е малко по-трудна, но не и невъзможна за изпълнение. Ако разполагате с лакове, които са с по-тънки четки, може да пробвате да напишете нещо по нокътните плочки. 

„ОК, „Girl“, „Love“, „Be“Mine“, „OMG“, са част от думите на английски, които да изпишете. 

В случай, че разполагате с лепенки с конкретни надписи, ще ви е още по-лесно. Иначе основата може да бъде бял, безцветен или лак в телесен цвят, на които буквите ще се открояват по-добре. 

Ето и още идеи за маникюр, които да изпробвате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари