IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 начина да подготвите визията си за лятото

28 юни 2020 16 30

Кажете сбогом на тежката основа и червилото

Снимка: Pexels

Лято е, а температурите се покачват и въздухът става все по-тежък. В горещината единственият продукт, който трябва да използвате в изобилие, е слънцезащитният крем. Освен него обаче има и друг начин, по който да избегнете топящия се грим по лицето ви. Решението е в смяната на рутината ви и подготовката ѝ за по-топлото време.

Да, червените ви устни и опушените очи ще продължат да изглеждат невероятно през лятото, просто сменете тежките си формули за лице, за да избегнете залепване и разтапяне по лицето ви.

Ето четири лесни начина, по които да подготвите грима и кожата си за лятото.

Хибридни продукти

През лятото обичате да носите малко дрехи, които да ви осигуряват прохлада през деня, нали? Е, същото трябва да направите и с подхода си към грижа за кожата. Използването на тежки кремове може да ви изиграе лоша шега през деня и да чувствате тежест и мазнина в жегата.

Вместо това опростете рутината си, заменяйки текущата си продуктова гама с хибридни формули. Помислете за матиращ слънцезащитен крем, който създава гладка основа за нанасяне на грим, или пък лек овлажнител, който служи и за грунд за лицето ви. Минералните слънцезащитни кремове имат лоша репутация, защото понякога оставят бяла следа върху кожата.

грим, козметика,

Снимка: Pexels

Затова е добре да се насочите към продукти с билкови екстракти, които минимизират зачервяването и дразненето, като същевременно осигуряват защита от слънцето. Също така е важно да заложите на леки кремове, които ще хидратират кожата ви, но никога няма да я омазнят допълнително.

Леки основи

Да, може да носите фон дьо тен през лятото. С правилната формула, вашият грим няма да се разтече на жегата или да ви натежи върху лицето. Изберете продукт, който е хидратиращ и предлага пълна защита за 24 часа, но в същото време не запушва порите. За да се спасите от използването на много неща, трябва да изберете стока, която комбинира три стъпки в една.

Любимият ви продукт трябва да ви хидратира, да покрива всички признаци на умора и недоспиване, и в същото време да ви защитава от слънцето. Факторът трябва да е минимум 30.

Мек контур

Контурирането невинаги трябва да е сложно. Започвайки от двете страни на лицето, преминавайки към шията и около челото, е най-лесният начин да овладеете техниката. Завършете рутината си с хайлайтер на скулите, носа и челото.

Устни и бузи

Нека лятото да е сезонът, в който не се притеснявате за тежките ружове и червила, а вместо това използвате по-леки оттенъци. Ако обичате червения цвят и искате да го носите през цялата година, то изхвърлете матовото си червило и заложете на кремообразен балсам.

червило, гримове,

Снимка: Pexels

Нанесете един слой върху устните си за лек нюанс или пък повторете за по-ярък цвят. Същото важи и за бузите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари