IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нокти с окото на Злото – новият тренд в маникюра

30 юни 2020 11 00

Пази от лоша енергия

IStockphoto

След разпространението на коронавируса и пандемията, може да се каже, че 2020-а за много от нас е годината на изпитанията. Много от нас се сблъскаха с доста трудности през последните месеци, а до края на лятото няколко ретроградни планети ще изострят сетивата още повече. За щастие, всички ние имаме много неща, които ни крепят и правят по-силни. 

За да привлекат късмета на своя страна и да се избавят от лоша енергия, хората носят най-различни талисмани. Смята се, че те предпазват от беди и насърчават благосъстоянието, стига да се използват правилно. Някои от тях съдържат древни символи, например „окото на Злото“, който присъства в доста амулети. Той гони надалеч тъмните сили и неутрализира отрицателната енергия. 

Тъй като досега годината е доста напрегната, въпросният символ започва да се носи все по-често, за да ни върне към новото нормално. Интересното е, че го срещаме и в минималистичния маникюр, който стана по-популярен по време на изолацията. 

Маникюрът тип „окото на Злото“ може да видим в най-различни варианти. Много влогъри показват своите творения в Instagram, украсявайки всички нокти или само част с малкото оченце със син цвят, предпазващо от уроки. 

Много египтяни носили окото на Хор – с вежда и спирала, което е символ на вечното движение и енергията. Сега същото виждаме в маникюра, направено с лакове в бяло, черно, синьо или златисто. Дори и затворено, то има способността да защитава неговия притежател. 

Някои маникюристи поставят безцветен или нюд лак, а отгоре рисуват по едно око в основата на всеки нокът. Има и варианти, в които по ноктите има дребни оченца, подобно на традиционния турски символ – тъмносин кръг, в който има бяло, светлосиньо и черно. 

Ето няколко типа минималистичен маникюр с оченца, които може да си направите лесно вкъщи: 

* * *

* * *

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари