IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да използваме парфюма си, за да може ароматът му да е по-траен?

7 септември 2020 18 00

Мястото на пръскане е от изключителна важност

Снимка: iStock

Хубавият аромат от парфюма е едно от малкото неща, които ни доставят удоволствие през работния ден. Това ни вдъхва увереност и ни кара да се чувстваме по-добре, независимо от проблемите, които срещаме в офиса и честите конфликти с колегите. Това блаженство обаче може да бъде помрачено, ако ароматът се изпарява твърде бързо и ни се налага да се пръскаме по няколко пъти на ден.

За щастие, има няколко начина, с които да гарантирате трайност на аромата ви. Едно от най-важните неща е правилното използване на парфюма и пръскането на правилните места. Ето затова от InStyle разговарят с няколко парфюмеристи, които дават своите експертни съвети за това как правилно да пръскате парфюма си, така че да го правите само веднъж на ден.

Как ароматът на парфюма да е по-траен

Нанесете аромата директно върху кожата

"Парфюмът е проектиран да взаимойдейства с химията във вашето тяло и топлината му", обяснява Икшен Лий, който вече 40 години се занимава с парфюмеристика. Той съветва да прилагате парфюма си директно върху кожата, за да има най-траен ефект. Жерар Камме добавя, че всичко зависи от това колко е силен ароматът и колко е суха кожата ви. 

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Според него, ако кожата ви е суха, ароматът ще се изпари много по-бързо. Той съветва да се хидратирате често и правилно, за да помогнете на парфюма да подейства по-добре. 

Не пръскайте във въздуха

Много от нас са свикнали да пръснат пространството пред себе си и да "влязат" в мъглата от капки парфюм. По този начин те си мислят, че ароматът ще се разнесе по цялото им тяло, включително и по дрехите и ще мирише по-силно и повече време. Според Лий обаче това е огромна грешка. Не само че няма да получите желания резултат, а и може да нацапате дрехите си околните предмети.

Той добавя, че ако парфюмът може сериозно да увреди косата ви, така че е по-добре да се въздържате от пръскане във въздуха.

Фокусирайте се върху пулсовите точки

"Пулсовите точки са най-топлите части на тялото и това може да помогне за по-доброто излъчване на аромата", казва Камме пред InStyle. Китките и шията са любими места за повечето хора, но има и много други по-малко известни пулсови точки по тялото ви, които ще увеличат интензивността и трайността на парфюма.

Камме предлага да пръскате и по лактите и зад коленете си, а Лий смята, че е добре да използвате парфюма си и зад ушите, в кухината на гърлото (близо до ключицата) и корема. Определено трябва да пропускате зони, които са прекалено чувствителни за вас, защото ароматът може да ви раздразни и да причини неприятности.

парфюми Pixabay

Снимка: Pixabay

Парфюмеристът Дейвид Молц казва, че всеки човек решава сам къде да се пръска. Той, лично, предпочита да използва парфюма си върху китките, където кожата му е най-чиста, за да помогне на аромата да трае по-дълго.

Преди всичко обаче се придържайте към златното правило: "Ако се пръснете веднъж някъде и мястото не ви харесва, не го правете втори път".

Не се търкайте

Може би най-голямата грешка при нанасянето на парфюм е напръскването върху китките и търкането им една в друга. "Вместо това оставете аромата да изсъхне аромата", казват експерти. Ако нямате време или търпение да чакате, парфюмеристите препоръчват леко да нанесете остатъка от парфюм върху други пулсови точки.

Не прекалявайте

Поставянето на точното количество е от изключително значение. И, ако някога сте се чудили защо цените на парфюмите варират в голям диапазон, това е така, защото те съдържат различни нива на концентрация на аромати, което означава, че те ще имат различна трайност. Затова обърнете специално внимание на етикета, защото той ще ви помогне да разберете колко често трябва да се пръскате.

парфюм

Снимка: Pixabay

Продуктите с етикет "парфюм" имат най-висока концентрация на аромати, следвани от парфюмената вода и тоалетната вода. Само две капки от истинския парфюм са достатъчни, докато тоалетната вода е направена за по-често използване. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари