IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденции в косите през септември: Завръщане към 90-те

9 септември 2020 14 30

Дребните фибички и пълзящи питки ще ни напомнят за училище

IStockphoto

Спомняте ли си групите, на които подражавахме през 90-те? "Spice Girls", "All Saints", "Backstreet Boys", Aqua" "East 17", както и някои други банди диктуваха не само музикалните ни предпочитания, а и стила ни на обличане. Ние се стараехме да си купуваме същите като техните дрехи и аксесоари, като мнозина дори искаха да имат и идентични прически. 

Според много стилисти, някои тенденции в косите, които следвахме по онова славно време, в което нямаше мобилни телефони и Facebook, се завръщат отново. Ето защо, ако пазите диско въшките или винаги държите в несесера си дребни ластичета, може да ги позлвате за вашата прическа през лятото. 

Есенен полъх от любимото десетилетие

Според коафьорът Рей Кристофър, по-детайлните прически от 90-те ще бъдат забелязани при все повече жени през новия сезон. Не си мислете, че плитките са само за плажа. Те могат да се носят и в офиса, зависи как са направени. 

Крис Апълтън, която се грижи за косите на Джей Ло и риалити звездата Ким Кардашян, коментира пред Thezoereport, че заради социалната дистанция, която ще продължим да спазваме, хората ще поемат някои рискове, проме някой прическите си през есента. А и все пак това, че прекарват повече време у дома, ще ги накара да се грижат по-добре за косата си и се избавят от обикновеното връзване на конска опашка, което отдавна вече им е омръзнало. 

Експертите посочват, че каквото и да изберат, завръщането към 90-те ще се усеща все повече. Някои трендове ще ни припомбят ученическите години и времето, в което в края на седмицата не се притеснявахме от това дали ще има какво да ядем, а дали ще ни пуснат на дискотека и има ли какво да облечем, за да се откроим на дансинга. 

Кои тенденции от 90-те се завръщат през септември? 

1. Връзването на половината от косата

Едно време нашите баби ни пускаха на училище, като ни сплитаха косите или ни връзваха на сипматични опашки с панделки. После се появи тенденцията, при която половината коса се захваща със шнола или обикновен ластик, върху който се връзва сатенена връзка на панделка. Сега това отново ще е на мода, при това не само при учениците, а и сред възрастните. 

Това лято виждахме много дами с шалчета на опашките, като през есента косата, вързана на половина, върху която стои нежна панделка, ще е истински хит. Tя обаче трябва да стои по-нависоко. 

2. Пълзящи плитки 

През 90-те много от изпълнителките си правеха по четирили или повече пълзящи плитки. Косата не се сплиташе до край, като се ползваха дребни фибички или ластици за оформянето. 

Може да подчертаете красотата на лицето си, като го откриете, като опънете назад косата, сплитайки я на четири прави или триъгълни плитки. 

3. Дребни дрънкулки в косите 

По-обемните фиби се използваха през лятото, където може да бъдат акцент за вашата плажна или вечерна визия. Сега, в ежедневието ви през есента, може да наблегнете на по-дребни елементи като мини щипчици и фиби, с които да приберете няколко непокорни кичура или косата, разделена на път. 

Все повече известни личности показват, че преоткриват използването на тези аксесоари за своите последни прически. 

4. Оставяне на два стърчащи кичури

Като по-малки разделяхме косата си на път през средата, като оставяхме по един кичур от двете страни, а останалото връзвахме на опашка. Сега този трендът отново е на мода. Дуа Липа и Кайли Дженър, го обожават. 

Освен стърчащите кичури, може да се направят и дребни плитки, които също стоят доста ефектно и ни напомнят диско културата. 

5. Коса като за бал - с много лак 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Cardi B (@iamcardib) на

Карди би и нейната колежка Megan Thee Stallion вече показаха този тренд - чрез прическите си в техния най-нов клип. В "WAP" косите и на двете са оформени с много лак и леки къдрици, сякаш се подготвят за своя първи бал. 

Според този тренд от 90-те, косата може да се прибере чрез ластик и увие около основата с фибички. Има и вариант да се хване с шнола. Някои кичури, например част от перчема над челото, се "зализват" и поставят зад ухото. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари