IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Роузи Хънтингтън-Уайтли превръща несигурността във вдъхновение?

21 ноември 2020 12 00

Красавицата споделя тайните си за перфектна кожа

Снимка: БГНЕС

Роузи Хънтингтън-Уайтли е модел, актриса и майка, но заслужава и още една титла – експерт по грижа за кожата. През изминалата година тя сподели няколко видеоклипа в канала си в YouTube, които ни показват нейната рутинна грижа за кожата и можем спокойно да кажем, че звездата много добре знае какво прави. Пред феновете си Роузи беше напълно откровена и призна, че се бори с чувствителна, склонна към акне кожа.

Въпреки че рядко може да видим несъвършенства по кожата на актрисата, самата тя казва, че е имала големи запушвания на порите по челюстта си около шест месеца след раждането на сина си през 2017 година. „Просто се чувствах толкова несигурна по отношение на кожата си“, казва звездата във видеата си. Тя добавя, че истински я е засегнало, когато хората са превръщали проблема ѝ в централна тема на медийни материали.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

„Всеки, който се е борил с акне – независимо дали е леко, или тежко – ще разбере, че това е изключително тежко състояние и подигравките наистина могат сериозно да ударят по самочувствието на човек“, споделя Роузи. Тя започва видеото си, обяснявайки, че намирането на продукти, които не са комедогенни, е от ключово значение за предотвратяването на акне. „Комедогенните съставки са по същество утежняващи порите“, обяснява актрисата.

Роузи препоръчва да четете внимателно етикета на всеки продукт преди да го закупите. А какви са нейните тайни за перфектна кожа, разкриваме по-долу.

Сутрин и вечер

Роузи признава, че използва различни почистващи средства за сутрешната и за вечерната си рутина. Тя залага на продукти, които съдържат салицилова киселина, за да осигури на лицето си нежно възстановяване. Тъй като кожата ѝ е чувствителна, актрисата много добре знае, че трябва да използва успокояващи съставки, които да не предизвикват неприятни реакции като зачервяване и сухота.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Вечер звездата използва продукт, с който да почисти мъртвите кожни клетки. Замърсяването от околната среда е изключително вредно за кожата, затова е много важно преди лягане да почистите лицето си обилно. Използвайте малко по-силен почистващ препарат, който да отвори порите и да им позволи да дишат през нощта.

Антибактериална кърпа

Роузи приема толкова сериозно грижата за кожата и превенцията на акне, че дори използва антибактериална кърпа за изсушаване на лицето си. По време на виртуалния старт на марката Resore, на която Уайтли е лице, актрисата сподели защо избира точно техните кърпи. „Антибактериалното качество и среброто наистина ще помогнат за борба и разграждане на всякакви бактерии и миризми“, казва тя.

Вечерна маска

„Вечерта, както повечето родители, съм изключително уморена. Не искам тепърва да преминавам през хиляди стъпки в рутинната си грижа за кожата“, казва Роузи пред Women's Health. Когато сложи сина си Джак да спи и приключи с цялата работа за деня, не ѝ остава нищо друго, освен да си легне. Затова тя избира да използва вечерна маска за лице, която прилага два или три пъти седмично.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

В продукта, който актрисата използва, има млечна киселина и алфа-хидрокси киселини, които ексфолират внимателно и помагат на кожата да се възстанови.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари