IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкуствени мигли: Как да ги премахнем у дома?

20 януари 2021 16 30

Не се опитвайте да ги изтръгнете

Снимка: iStock

Представете си го: 2021 година, месец март. Година след налагането на извънредно положение и поставянето на маски, вече всичко е отворено. Можете спокойно да се разхождате из магазините, няма социална дистанция, работите в офис и се наслаждавате на леко хладното, но слънчево време. Изведнъж се виждате във витрината на магазин и забелязвате, че миглите ви не изглеждат добре и е време да поправите този проблем.

Насочвате се към вашия козметик, който е готов да ви сложи изкуствени мигли, за да впечатлите колегите в офиса. Всичко е перфектно и вие излизате с усмивка на уста, хубави мигли над очите и по-голямо самочувствие. Наслаждавате се на новата си визия за около седмица или две, след което целият ад се стоварва на главата ви. И ако в един перфектен свят ще може да отидете веднага до салона, то в момента не живеем в такава приказка.

изкуствени мигли,

Снимка: Pixabay

Въпреки че козметичните салони са отворени, се препоръчва да правите възможно най-много процедури у дома и да се изолирате колкото се може повече от външни контакти. Още повече, когато става въпрос за докосване на лицето, е добре да го правите самите вие, отколкото някой друг. Именно затова трябва да знаете как лесно и правилно да премахнете изкуствените си мигли.

За щастие, има лесен начин да го направите, но има и една малка уловка. „Няма лекарства без рецепта или каквито и да било други продукти на маслена основа, които могат безопасно да премахнат удължаването на миглите“, казва Клементина Ричардсън пред InStyle. Тя допълва, че единственият начин да се отървете от изкуствените мигли, е да чакате те сами да паднат.

Не трябва да ги дърпате, защото заедно с тях може да премахнете и естествените си мигли и да направите по-голяма поразия, отколкото сте имали преди. И ако си мислите, че може да отрежете екстеншъните, за да съвпаднат с естествените ви мигли, недейте. „Никога не режете или не откъсвайте удълженията си. Това само ще доведе до увреждане на естествените ви мигли“, казва Ричардсън.

изкуствени мигли,

Снимка: iStock

Докато чакате удълженията сами да се отлепят, най-доброто нещо, което можете да направите за вашите мигли, е да ги поддържате здрави. Ричардсън препоръчва да използвате продукт за третиране преди лягане, като серум за мигли. Той ще поддържа косъмчетата хидратирани и ще ги направи по-плътни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари