IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2021: Най-актуалните цветове през зимата

21 февруари 2021 18 00

Подгответе се да ги виждате във всички социални мрежи

Снимка: iStock

Боядисването на косата никога не излиза от мода. Разбира се, един нюанс може да има своя момент, докато друг да бъде обявен за най-популярния, но по-важното от следването на тенденциите е намирането на цвят, който ви подхожда.

Като се има предвид това, е трудно да се пренебрегне фактът, че едни и същи цветове продължават да се появяват върху косите на знаменитости, както и в социалните мрежи. А когато искате да промените цвета на косата си за новата година, няма нищо лошо да се обърнете към любимата си звезда или известен фризьор, за да почерпите малко вдъхновение.

В случай, че това е вашето желание, сме събрали пет нюанса, които са напът да се превърнат в най-големите тенденции за косата през тази зима. Топстилисти споделят подробности защо точно тези цветове са чудесни за студените дни, както и полезни съвети за тяхната поддръжка.

Ето какво ще бъде актуално тази зима:

Пастелнорозово

Пастелнорозовата коса беше най-неочакваната тенденция за красота, която излезе по време на карантината.

Със затворените салони за красота и наложената изолация, знаменитостите започнаха да експериментират с полутрайна боя за коса. Но въпреки че фризьорите отново започнаха работа, розовата коса продължава да бъде на мода. Според Кариса Шаудт, този цвят не е скучен и именно затова е предпочитан от повечето дами.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARIEL WINTER (@arielwinter)

„Това е драматична промяна, но е и временна. Врагът на неестествените багрила е измиването, така че поддържайте цвета като използвате по-малко шампоан и изплаквате с хладка вода“, казва Шаудт пред InStyle.

Еднороден цвят

„Влиянието на 90-те години все още е тук“, казва Деми Пасарис. Според него, хората започват да търсят цвят, който се поддържа по-лесно, вместо да залагат на омбре, балеаж или боядисване само на корените. Този външен вид съдържа един-единствен цвят, използван от корените до краищата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Независимо дали избирате червено, русо или наситено шоколадовокафяво, Пасарис казва, че еднородният цвят изглежда свеж и модерен. За да поддържате косата си по време на изолацията, тя препоръчва да изберете нюанс, който не е далече от естествения ви цвят.

Сребристо

След като салоните бяха затворени, много хора започнаха гордо да показват сивите си коси. Това доказа, че сребърните нюанси са прекрасни за всяка една възраст. Според Кариса Шаудт, косата може да загуби пигмент и да стане бяла, сива или сребърна на всяка една възраст. „Приемането на този факт не означава, че не може да го промените“, добавя тя пред InStyle.

Докато някои звезди често боядисват косата си в сиво, вие може да промените цвета си с полупостоянен гланц. Шаудт препоръчва да измивате косата си със син шампоан веднъж седмично, за да запазите цвета си жив и блестящ.

Ледена блондинка

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Леденорусото е изключително популярно всяка зима. Напълно разбираемо, тъй като заобикалящата среда ни кара да се вдъхновим. Вземете пример от Лейди Гага, като помните, че този процес не е много нежен към прическата ви. Затова е нужно да използвате възстановяващи средства като маски, за да помогнете за съживяването на стресираните кичури.

Медни нюанси

Пасарис казва пред InStyle, че през последните месеци е имала изключително много молби за топли медни и червени нюанси като тези на Зендая. „Докато в модата се представят по-хладни цветове, то всичко друго преминава към топлата страна“, добавя тя. Въпреки че фризьор може да ви помогне за постигането на този външен вид, ако не става дума за драматична промяна на цвета, може да опитате пигментиран балсам за топли нюанси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Полупостоянният цвят отнема само 10-15 минути за нанасяне и издържа на няколко измивания, в зависимост от естествения ви цвят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари