IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къса коса: 5 идеи за нов цвят

19 февруари 2021 14 30

По-малкото коса не означава по-малко възможности

Снимка: Pexels

Ако искате прическа, която ще направи запомнящо се впечатление, късата боядисана коса е решението. Спомнете си за косата на Пинк от 2000 година, русия мълет на Майли Сайръс или скорошната розова промяна на Деми Ловато. Всички те бяха толкова добре направени, че трудно могат да се забравят.

Според фризьорката Аура Фридман, уникалният външен вид на косата става все по-приемлив от социална гледна точка и това дава възможност на хората да експериментират с пастелни цветове, нюанси на розовото, прасковеното, зеленото и синьото. Тя е работила с няколко известни личности, включително Зоуи Кравиц, Дженифър Лорънс и Скай Ферейра. „Най-доброто време за експериментиране с цвета на косата е, когато имате къса прическа“, казва Фридман пред InStyle.

Така че, ако сте в настроение за промяна, няма по-добро време от настоящето, за да опитате онзи ярък цвят, който винаги сте гледали в салона. И най-хубавото е, че няма правила по отношение на избора ви за нов нюанс. Все пак трябва да гледате цветът да се комбинира с цвета на кожата, веждите и очите.

Вижте 5 идеи за нов цвят на късата ви коса

Русо пикси

Ако решите да следвате примера на Зоуи Кравиц и да отрежете почти цялата си коса, е добре да промените и цвета ѝ. Все пак, една промяна трябва да бъде пълна, за да е още по-забележима. Ако искате да имате пикси прическа, Фридман съветва да изберете русия цвят, като може свободно да си поиграете с нюансите. Имате голям набор от възможности, като може да изберете платиненорусо или пък да направите смела промяна и да заложите на перленобял тон.

Пастелно розово

За тази визия Фридман избира контраст между тъмни и светли розови нюанси. Важно е да разберете дали този цвят ще отива на кожата ви, тъй като той се предлага на хора с по-тъмен тен. Целта е косата да изпъкне и да привлече още повече внимание. Именно затова е добре да съчетавате светлите бои с тъмна кожа и обратно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aura (@auracolorist)

„Розовото символизира приятелство, обич, хармония, вътрешен мир и достъпност“, казва Фридман пред InStyle. Тя добавя, че този цвят работи най-добре с маслинови тонове на кожата. За да придаде малко сянка на косата, фризьорката смесва няколко розови нюанса.

Вълнуващо червено

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aura (@auracolorist)

Внесете малко топлина в студения зимен ден с един плътен цвят на косата. „Античната роза затопля най-бледия тон на кожата и е подходяща за квадратен боб“, казва Фридман. Според нея, при червенокосите е важно цветът да бъде леко оразмерен, особено ако имате светла кожа.

Сини емоции

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aura (@auracolorist)

Защо да изберете неутрален цвят, като можете да заложите на всеки един от дъгата? Ако търсите нещо поразително, опитайте този богат аква тон. Според Фридман, той е по-смело изявление от пастелното розово и е чудесен за златисти тонове на кожата.

Меко жълто

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aura (@auracolorist)

Още един цвят, който ще ви отдели от тълпата. Тук не говорим за яркожълто, а за мек нюанс, който да отвори още повече лицето. Бебешкожълтото е идеално за всички типове кожа, но най-много си пасва с тъмния тен. Според Фридман, това е забавен младежки цвят, като го предлага на всички, които се чувстват като на 20 години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари