IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети – триковете за красота на 6 звезди

9 май 2021 12 00

Лейди Гага ползва тиксо, когато се гримира

IStockphoto

Измина една година от началото на пандемията и сякаш почти нищо около нас не се е променило. Едно е сигурно – вече имаме друго виждане на живота и си обръщаме повече внимание. Това доказват много известни личности, които намериха начини да останат свързани със своите фенове, независимо, че нямат работа и толкова много участия както преди. Те използваха профилите си в социалните мрежи, за да споделят как се грижат за семейството, какво ядат и каква е рутината им за кожата. Някои дори пуснаха своя линия козметика, ползвайки съставките, от които са доволни.

Всяка жена си има своя ритуал за красота, който прави поне един път седмично. Дали ще става дума за лакиране, ходене на маникюр, на спа, масаж, грим, тя обожава това време, което е само за нея. Чували сме, че някои певици или актриси ползват натурални средства за домашните си маски и разкрият ли рецептите си, понякога ги опитваме. Но други техни колежки имат малко по-нестандартни идеи, за да получат перфектната си визия, макар и за Zoom.

Ето 6 звезди със своите трикове за красота:

Миранда Кер – балсам за устни на очите

Миранда Кер

Тя е един от най-популярните ангели на Victoria's Secrets. Миранда Кер, която е бившата жена на Орландо Блум, има толкова хубави черти, че не се нуждае от грим. Все пак, когато иска малко повече блясък, тя прибягва до поставянето на балсам за устни върху клепачите.

Балсамът за устни може да запуши порите на кожата на лицето. Ако искате да пробвате това, което прави моделът, нанесете малко от него около ъгъла на очите, а не по цялата повърхност на клепачите.

Джулия Робъртс – киснене на пръстите в зехтин

Джулия Робъртс

Звездата неслучайно е избрана за главната роля във филма „Хубава жена“. Тя вече е на 53, но изглежда чудесно. Макар че някои нейни колежки препоръчват зехтина за подхранваща маска на косата, Джулия му намира друго предназначение – за здравето на кожата на ръцете и ноктите.

Робъртс споделя, че всяка седмица кисне ръцете си в зехтин. Може да е малко некомфортно и да прави мазни петна наоколо, но си заслужава. Затова препоръчва зехтина при суха кожа и чупливи и загрубели нокти. Той е пълен с мастни киселини, които премахват замърсяванията и овлажняват.

Лейди Гага – тиксо при гримиране

Лейди Гага

Ексцентричната певица рядко излиза навън без грим. А в профилите ѝ в социалните мрежи виждаме, че обича много по-цветни сенки, да си слага брокат и очна линия. За да получи подходящата форма, тя направо залепва тиксо отстрани на окото. Така предотвратява падането на излишен грим.

Ако смятате да опитате трика на Лейди Гага, бъдете внимателни. Ако сте с прекалено чувствителна или склонна към зачервяване кожа, е по-добре да почистите с памучен тампон и мляко.

Никол Кидман – сок от червена боровинка за косата

Никол Кидман

Австралийската актриса има гъста руса коса. Представете си какво би станало, ако си прави маска с червена боровинка. Няма ли да се боядиса в розово?! Тайната ѝ е друга – тя сипва натурален сок от плода в шампоана за коса и се мие с него поне веднъж седмично. Прави това, за да има по-здрава и блестяща коса.

Катрин Зита-Джоунс – плодове за по-бели зъби

Катрин Зита-Джоунс

Някои хора използват сода, за да подобрят белотата на зъбите си. Е, жената на Майкъл Дъглас разчита на друго – дъвче бавно плодове.

Пулпата на ябълката, например, помага за изсветляване на петна по емайла. Ягодите и техните черни точици, също могат да променят значително цвета на зъбите. Но Катрин Зита-Джоунс предупреждава, че не бива да прекалявате с този трик, защото захарта в плодовете може да причини кариеси.

Тери Хачър – вана с червено вино

Тери Хачър

Неведнъж сме споделяли тайната на актрисата за това да изглежда по-млада. „Отчаяната съпруга“ е на 56, но използва полезните свойства на червеното вино, за да направи кожата си по-мека и еластична. За целта си прави вана, в която кисне тялото си за известно време.

Виното съдържа винена киселина и алфа-хидрокси киселини, които прочистват кожата и насърчават регенерацията ѝ, като премахват мъртвите клетки по-лесно.

Не е нужно да си пълните ваната като Тери Хачър. Може и да намажете лицето си с памучен тампон, натопен в червено вино. Но не забравяйте, че не бива да имате рани или чувствителна кожа, защото в противен случай може да усетите дразнене.

Денис Ричардс – авокадо и зехтин за буйна грива

Денис Ричардс

Снимки: БГНЕС

Американската актриса и бивша съпруга на Чарли Шийн винаги е имала доста гъста коса. Вместо да купува скъпа козметика, тя намачква едно авокадо, с което си прави маска. Понякога добавя и малко зехтин.

Авокадото е пълно с антиоксиданти. Макар и да изглежда странна върху косата, кашата от него не е за подценяване. Заедно със зехтина прочиства скалпа и предотвратява дразнене. Същевременно маслата овлажняват и подхранват косъма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари