IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическата на принцеса Даяна – резултат от импровизация в последния момент

7 април 2021 18 00

Фризьорът на лейди Ди говори пред Vogue

Снимка: Getty

Иконичната прическа на принцеса Даяна е била резултат от импровизация, направена в последния момент.

Това казва Сам Макнайт, който е фризьор на лейди Ди от 1990 до 1997 година. Той дава интервю пред британския Vogue, където говори за принцесата и запомнящите се моменти с нея. „Първият път, в който срещнах принцеса Даяна, беше по време на фотосесия. Една дългокрака блондинка слезе по стълбите и ни накара да се размекнем. Това беше принцеса Даяна“, казва Макнайт.

Фризьорът допълва, че е прекарал страхотен ден с лейди Ди, като дълго време си е играл с косата ѝ. По онова време принцесата е трябвало да снима фотосесия за британския Vogue, като Макнайт се занимава с прическата ѝ. „Направих я да изглежда доста по-къса, отколкото е. Малко излъгах читателите“, допълва той. След края на фотосесията, Даяна е попитала какъв би бил резултатът, ако позволи на Сам да прави каквото си иска с косата ѝ.

„Тогава ѝ казах, че ще я отрежа цялата и ще започна всичко наново. Беше в началото на 90-те и аз участвах в много шоута, в които се грижех за косите на много дами. Всички те имаха къси прически и се движехме от големите афропрически към нещо в по-бизнес стил“, казва Макнайт. Тогава Даяна му казала, че трябва да отреже косата ѝ и да създаде нова визия. Отговорът е изненадал всички, но Сам не се отказва и така се появява късата прическа на Даяна, която тя носи до смъртта си през 1997 година.

Фризьорът си спомня и още един мил момент с участието на лейди Ди. Тогава тя се среща с майка му по време на визита във фабрика, която е близо до шотландско село, където жената живее. Макнайт разказва, че майка му и приятелките ѝ са били отвън, чакайки да видят принцесата. Тогава една от жените заявила, че сред тях е майката на Сам и Даяна веднага се насочила към нея. „Това е незабравим ден за мама. Аз също не съм се чувствал по-горд“, категоричен е Макнайт.

Миналата година той отново се завръща към кралския живот, но само по телевизията. Фризьорът работи с Ема Корин, която влиза в ролята на принцеса Даяна в сериала „Короната“. Тогава Макнайт подготвя актрисата за фотосесия с Vogue. „От една принцеса Даяна към друга“, казва той. Допълва, че това е била първата му работа след първия локдаун във Великобритания.

„Първоначално не бях сигурен, че аз съм правилният човек за тази работа... но всъщност ми достави голямо удоволствие да работя с Ема. Бях впечатлен колко много прилича на принцеса Даяна“, казва Сам. Според него, именно актрисата му е помогнала да преодолее страха и несигурностите си и това е бил ключът към перфектния резултат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Кико ( преди 3 години )
А аз мислех, че като си лийди, си за пример за останалите! А то излиза че си една голяма ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар