IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за брюнетки: 6 идеи за лятото

4 май 2021 15 00

Защото изсветляването на краищата не е единственият вариант

Снимка: iStock

Мит е, че кестенявата коса е скучна. Всъщност има много начини, по които брюнетките могат да разнообразят цвета си, независимо дали добавят оцветени в карамел омбре акценти или са достатъчно смели, за да създадат контраст между кичурите си.

Другата често срещана заблуда е, че изсветляването е единствената възможност за лятото. В действителност най-добрият цвят на косата за сезона е такъв, какъвто вие си пожелаете. Имайки предвид това, ако търсите вдъхновение за следващия си нюанс на косата преди да заминете за морето, сте дошли на правилното място.

Трима фризьори споделят какви ще бъдат най-търсените цветове за лято 2021 година. Към тях прибавяме и звезди, които вече са пробвали промяната, за да ви вдъхнем още повече смелост за важната крачка.

1. Омбре акценти

Омбрето е чудесен начин за боядисване на кестенявата коса, защото може да го приспособите към всяко ваше желание и е най-добрият начин да запазите естествения си цвят, без да прекалявате с изсветляването. Фризьорката Трейси Кънингам споделя пред InStyle, че обича да прави акценти от карамел и мед. Според нея, това е тенденция, която никога няма да изчезне, тъй като изглежда естествено и имитира ефекта „целуната от слънцето“, който е напълно подходящ за лятото.

Криси ТейгънБГНЕС

Снимка: БГНЕС

Въпреки че омбре акцентите изглеждат напълно естествено върху косата ви, те все пак са направени с боя. Именно затова Кънингам съветва да използвате шампоан и балсам, които са щадящи към цвета, за да предотвратите избледняване. Заложете на продукти без сулфати и киселини, за да поддържат косата балансирана, като същевременно защитават тонуса и жизнеността на цвета.

2. Червени тонове

Най-вероятно неведнъж сте чували, че брюнетките мразят червени тонове по косата си. Това лято обаче ще трябва да преодолеете този страх, защото цветът ще е един от най-популярните за сезона. „Червените тонове са идеални за брюнетките през лятото, защото те не само съответстват на топлия климат, но мигновено привличат вниманието на околните“, казва Шарън Спелман пред InStyle. Тя дава пример със Зендая, която има по косата си акценти от махагон.

Зендая БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ако решите да пробвате червения цвят това лято, Спелман препоръчва да включите в рутината си безопасни продукти за боядисана коса, особено ако често посягате към топлинни уреди или смятате да прекарате голяма част от времето си на плажа.

3. Чупливи кичури

Тази тенденция в красотата от 90-те може да се опише само с една дума – емблематична. Не е изненада, че много от модните правила от миналото се завръщат и днес, когато всички ние използваме носталгията като топло одеяло, с което да се предпазим от реалността. Именно затова сме напълно съгласни, че чупливите кичури имат място и през това лято.

„Да, 90-те се върнаха!“, категоричен е Хитоми. Според него, чупливите кичури са забавен начин да промените стила си и да влезете в модните тенденции.

4. Целунат от слънцето балеаж

Приянка Чопра-Джонас неведнъж е доказвала, че целунатите от слънцето акценти могат да бъдат изключително фини. Вместо медена блондинка, актрисата е добавила карамелени нюанси към своята пепелявокафява основа. „Това е техника, при която фризьорът рисува върху косата, за да се създаде естествено смесен ефект“, казва Спелман. Добавя, че поддръжката е изключително лесна и стилът подчертава ключовите черти на лицето ви, като същевременно оставя косата ви здрава и оразмерена.

Приянка Чопра

Снимка: БГНЕС

За допълнителен блясък на прическата си, заложете на балсам с масло от жожоба и масло от мурумуру. По този начин ще получите мека и красива коса.

5. Явен контраст

Наличието на ярък контраст в предната част на косата ви ще промени външния ви вид, без да се налага да се боядисвате изцяло. Много известни личности опитаха този стил, включително Дуа Липа и Бела Хадид. Според Хитоми, тази промяна ще ви осигури естествен блясък, който сякаш сте получили от слънцето.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid)

Когато добавяте някакъв яркорус нюанс към тъмната си коса, Кънингам казва, че е важно да се грижите за здравето на косъма, тъй като химическата обработка може да донесе множество неприятности. Тя съветва да използвате подхранваща маска, която няма да натежи на косата ви.

Докато Дуа Липа заложи на класическия контраст между русо и кафяво, Бела Хадид реши да експериментира и избра червения цвят.

6. Гъбенокафяво

Джиджи Хадид

Снимка: БГНЕС

За брюнетките, които искат да се придържат към хладните нюанси за лятото, гъбеното или пясъчнокафявото е добър избор.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари